FireMe 1 jaar

Hoera, FireMe is 1 jaar jong. Een jaar geleden startte ik met het vastleggen van mijn reis naar een financieel aantrekkelijkere toekomst. Mijn eerste blogs gingen vooral over de misstappen die wij in het verleden hebben begaan. Zoals een aflossingsvrije hypotheek met woekerpolis, nog een aflossingsvrije hypotheek en hoe onze eerste verstandige beslissingen tot stand kwamen. De hoofdreden om te gaan bloggen was het behoeden van freelancers / ZZP-ers voor de foutjes die ik heb gemaakt. Al kan ik met mijn ervaringen ook maar 1 iemand bewegen om stappen te ondernemen dan heb ik mijn doel al bereikt.

Mijn blogfrequentie is niet erg hoog. Soms voelt het als een verplichting, soms heb ik gewoon weinig zinnigs te melden. Ik lees graag hoe anderen het aanpakken en sinds de komst van de Fire NL Slack-groep heeft het communiceren met lezers en andere “FIRE fighters” weer een extra dimensie gekregen, er zitten inmiddels ruim 200 leden waarvan er een groot deel best heel actief zijn. De lijntjes zijn kort, de onderwerpen divers en de discussies leerzaam.

Stats

Blogs die het afgelopen jaar goed scoorden waren “FO op losse schroeven“, waarschijnlijk door leedvermaak? Ook scoorde “Portugal en stoppen met werken hoog“, waarschijnlijk door een (onbedoelde!) click-bait titel. In het afgelopen jaar zijn er ruim 50 berichten uitgekomen en kreeg ik een kleine 300 reacties.

Per dag bezoeken ongeveer 150 unieke bezoekers deze website, met uitschieters naar >200 bezoekers. 65% van mijn bezoekers is vrouwelijk en jullie leeftijd ligt gemiddeld tussen 35 en 44 jaar.

Community

Al vrij snel nadat ik ben gestart heb ik deelgenomen aan een meeting voor de BE/NL Fire Community welke in november 2017 in Eindhoven werd georganiseerd. Het kennismaken met andere bloggers vond ik spannend maar erg leuk! Het is een zeer fijne en welkome club mensen bij elkaar, dit wordt ook steeds weer duidelijk op de Slack groep.

Resultaten van 1 jaar financieel bewustzijn

Omdat wij best van ver zijn gekomen leek het me leuk om te laten zien wat er het afgelopen jaar is veranderd aan onze financiële situatie.

  • Onze hypotheek daalde met ruim € 13.500, doordat wij (extra) zijn gaan aflossen
  • We zijn na 10 jaar gestart met aflossen op onze tweede aflossingsvrije hypotheek
  • Er werd ruim € 10.000 gespaard op geblokkeerde pensioenrekeningen
  • We belegden ruim € 28.000 voor ons potje “eerder stoppen met werken”

Op persoonlijk vlak zijn we meer gaan letten op onze uitgaven, of iets wel echt nodig is; of het niet goedkoper kan. Ook Mrs FireMe heeft werk gemaakt van het in kaart brengen van onze vaste lasten. Daarnaast zijn we gestart met maandelijkse bezuinigingen; bijvoorbeeld met ons internet/TV abonnement. Door te switchen besparen we € 22 per maand, dat is € 264 per jaar dat “over” is.

Het komende jaar

Voorlopig blijf ik nog bloggen, ook zal ik meet-ups bijwonen van gelijkgestemden. Ik blijf je op de hoogte houden van onze voortgang en stappen die we maken. Bedankt voor het lezen 🙂

Ben je ZZP-er en mis je iets aan de blogs die ik schrijf, let me know!

Berichten gemaakt 109

18 gedachten over “FireMe 1 jaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.