Ferragudo

Portugal en stoppen met werken

Het is een poosje stil geweest op deze blog, de reden hiervan was een lange herfstvakantie naar onze geliefde Algarve. We hebben genoten van het lekkere weer, het eten en de omgeving. We voelen ons daar thuis en proberen het land toch minimaal 1x per jaar te bezoeken. Normaal verblijven wij in het vissersdorpje Ferragudo, een leuk pittoresk dorpje met een pleintje waar de oude Portugezen een lekkere “bica” naar binnen klokken en waar langs de kades verse vis wordt gegrild.

Dit jaar zijn we eens echter eens gaan spieken in  het toeristische Albufeira: die drukte is niets voor ons, daar zijn we inmiddels wel achter…we zaten in een appartementen-complex dat meer iets weghad van een all inclusive resort, terwijl het dat niet was. We hadden dit uitgekozen voor onze dochter omdat er bij dit complex glijbanen waren (waar ze uiteindelijk niet echt veel gebruik van heeft gemaakt).

We kennen onze weg in de Algarve, op de eerste dag zijn we uit eten gegaan bij ons favoriete restaurantje, de eigenaar kent ons inmiddels wel en maakt altijd even tijd voor een praatje. Het feit dat we nu in een andere omgeving zaten had als voordeel dat we weer eettentjes hebben gevonden waar je nog echt betaalbaar kunt eten; €26,50 voor 3 personen diner voor-/hoofd- en nagerecht. Verder doen we ook daar gewoon onze boodschappen bij goedkope supermarkten; bezoeken we marktjes en koken we thuis, MrsFireMe heeft als een baas iedere dag haar Excelsheet bijgewerkt met de uitgaven, momentje van trots gevoel! 🙂 Het enige waar wij een beetje spijt van hebben is dat we onze huurauto hebben ge-upgrade naar een luxere bak, dat was niet nodig geweest, maar eigenlijk wel iets dat we ieder jaar zeggen: zullen we eens gek doen, waarvan akte.

Op de rustmomentjes bij het zwembad heb ik de tijd genomen om blogs en diverse artikelen te lezen die op mijn lijstje stonden. Daarnaast heb ik met een half oog de financiën en beleggingen in de gaten gehouden en liet de zon vervolgens lekker zijn werk doen.

Stoppen met werken?

Stoppen met werken hoor ik je denken? Ja, er stopt iemand met werken! Al enige tijd zit MrsFireMe niet lekker in haar vel, ze heeft het gevoel achter de feiten aan te lopen en als je dan op je werk ook niet goed kan aarden levert dat veel onrust op. Vlak voor de vakantie heeft zij daarom haar ontslag ingediend, ze werkt ~16u per week. Haar verdiensten kan ik opvangen met  mijn inkomen, al zullen we wel concessies moeten doen. We hebben het hier lang over gehad, maar voor nu voelt dit als een juiste beslissing.

Dit betekent financieel gezien dat er even niet meer gespaard zal worden. Wel wil ik proberen vast te houden aan onze maandelijkse extra hypotheekaflossing à € 500. De maandelijkse inleg voor mijn pensioenopbouw à € 850 wil ik zeker niet aan tornen, dat geeft nu voordeel op het belastbare inkomen en de inleg kan zo lang mogelijk renderen.

Nu kan ik MrsFireMe dus plagen met het feit dat zij haar doel heeft bereik en “klaar” is met werken.

Deze keus heeft natuurlijk ook gevolgen voor het financiële advies dat voor ons is gemaakt (inmiddels ontvangen, moet ik uitwerken naar blogpost), dus we moeten even uitzoeken hoe we dit in het vat gieten. Haar inkomen was mooi meegenomen iedere maand, we gaan het hoe dan ook merken, dat zullen we de aankomende maanden gaan zien in de financiële overzichten.

Oktober op zijn eind

Op het moment van schrijven ben ik thuis, in afwachting van onze nieuwe meubels die vandaag worden geleverd…een spannend momentje dus 🙂 We hebben nu een heel lege woonkamer; geen stoelen, geen bank en geen tafel, het klinkt erg hol. Komende week gaan we de balans van deze maand opmaken en ik je zal je dan a.s.a.p. weer voorzien van een nieuwe blogpost.

Posts created 58

2 gedachten over “Portugal en stoppen met werken

  1. “Nu kan ik MrsFireMe dus plagen met het feit dat zij haar doel heeft bereik en “klaar” is met werken.” ha, humor 😉 Succes met de financien.

    Blij te lezen dat jullie een goede vakantie gehad hebben, beste reden om even niet te bloggen!

  2. Algarve, fijn en betaalbaar gebied om heen te gaan! We zijn ook wel eens naar de westkust van de Algarve gegaan. Lekker rustig daar en mooie branding.
    Succes met de nieuwe werk-niet werk situatie en geniet van de nieuwe meubels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.