Money Business Oktober 2017

Oktober is voorbij gevlogen! We zijn ruim anderhalve week op herfstvakantie geweest naar Portugal en vlak na thuiskomst kwamen onze nieuwe meubels. Beiden zijn zaken waar we lang naar hebben uitgekeken, als het dan eindelijk zover is dan vliegt de tijd voorbij. We hebben nog wat dingen in huis opgeknapt zoals nieuwe plinten, een beetje verven hier en daar; dat zie je natuurlijk het best als je hele huis leeg is.

Maar goed, vakantie, meubels, het hakt er financieel gezien allemaal wel even in, maar dit was ingecalculeerd en o.a. een van onze spaardoelen 🙂 Deze maand is er wel zoals iedere maand netjes gespaard voor pensioen, afgelost op de hypotheek, extra afgelost en geïnvesteerd in de ETF’s VTI en VXUS. Daarnaast ontvingen we een betaling van 400 EUR op een uitstaande lening, omdat we over deze lening geen rente vragen heb ik dit niet opgenomen in het overzicht:

Aflossing hypotheek (excl. rente)€ 534
Extra aflossing hypotheek€ 500
Inleg Brand New Day pensioenrekening€ 450
Inleg ING pensioenrekening€ 400
Opname Aegon spaarrekening– € 3000
Inleg DEGIRO€ 1000
Totaal sparen oktober– € 116

Het aflossen van hypotheek neem ik mee in het berekenen van de spaarquote, het draagt niet direct bij aan een tastbaar saldo maar levert wel gegarandeerd lagere maandlasten op in de toekomst. Stiekem wacht ik nog op een (grote) beurscorrectie zodat ik een reden heb om de extra aflossing stop te zetten en maandelijks meer te beleggen, de beurzen zijn voor mijn gevoel erg gespannen en lijken maar te blijven pieken, ik wil daar natuurlijk graag op meeliften maar durf nog niet alles op alles te zetten.

Een negatief bedrag?!! Ai, volgende maand weer beter! Zoals in de vorige post aangegeven is MrsFireMe gestopt met haar baan, 9 november is haar laatste werkdag. We gaan er financieel dan iets op achteruit, dus ik ben benieuwd hoe november er voor ons uit komt te zien.

A.s. zaterdag 4 november ben ik aanwezig op de BENL Meetup in Eindhoven, georganiseerd door Team CF en Amber Tree Leaves…wie mag ik daar allemaal ontmoeten? 🙂

Berichten gemaakt 109

9 gedachten over “Money Business Oktober 2017

  1. Ik zie je morgen dan, gezellig!

    Zo’n vakantie hakt er dan wel even in maar hoort er wel gewoon bij, niet te moeilijk over doen! Hier aan het begin van het jaar ook rode cijfers geschreven door een mooie reis, ik heb m’n geld nog nooit zo goed besteed!

  2. Was gezellig en leuk om je gesproken te hebben afgelopen weekend! Hopelijk tot een volgende keer. Benieuwd naar de vakantie in Portugal, ideetje voor een post (visueel en financieel?)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.