Passieve inkomsten genereren

Als ZZP-er werk ik op dit moment voor 2 grote opdrachtgevers waarmee mijn hele werkweek is gevuld. Dit is echter tijdelijk, de contracten lopen vaak maar voor een aantal maanden tot hooguit een jaar, daarna wordt het weer tijd voor een nieuwe klus. Om minder afhankelijk te worden van arbeidsuren probeer ik dit aan te vullen met een inkomensstroom waar ik minder arbeid in hoef te steken.

Samen met een goede vriend ben ik bezig om een mobiele app te ontwikkelen, doel en deadline kan ik nog weinig over vertellen, maar we hopen natuurlijk op een succesje 🙂 In deze app zit een verdienmodel en we hopen dat hiermee inkomen gegenereerd kan worden. Op dit moment investeer ik er vooral veel vrije tijd en geld in, het heeft nog niets opgeleverd.

Daarnaast ben ik in de avonduren bezig met een project voor een intelligent voorraadbeheer systeem, dit levert nog geen continue inkomensstroom op, maar vormt wel een aanvulling op de reguliere inkomsten.

Heb jij al een passief inkomen?

Berichten gemaakt 109

6 gedachten over “Passieve inkomsten genereren

 1. The 4 Hour Workweek van Timothy Ferris blijft mijn bijbel is het zoeken naar passief inkomen. Knap dat je de skillset bezit om apps en software te ontwikkelen voor een passieve inkomstenbron.

  Zelf heb ik wel eens het idee gehad om een volledig geautomatiseerde webshop op te richten met gekoppelde fullfilment om te ontzorgen. Daar is alleen het wiel al volledig uitgevonden. Probeer maar eens tegen Coolblue, Bol.com of Fonq op te concurreren. De juiste niché ben ik nog niet tegen gekomen. Ik heb nog verre vage plannen om het ooit in advies te zoeken, maar de Unicorn voor passief inkomen wordt mijn inziens steeds lastiger.

  Succes met ontwikkelen!

  1. Thanks Chris, ik heb het boek besteld, had het wel eens voorbij zien komen maar het klinkt interessant. Ik hoop ook dat het project slaagt, deze maand gaan we het afronden en de eerste tests uitvoeren. Succes met je zoektocht!

 2. Wij (vrouw en ik, 38, 4 kinderen) hebben drie jaar geleden de laatste hypotheeksom van ons huis in Utrecht afbetaald. Vervolgens hebben we een nieuwe box-3 hypotheek op ons huis genomen om hier twee appartementen in Utrecht van te kopen en te verhuren. Doordat deze twee objecten ook weer vrij van hypotheek waren, konden we deze als onderpand gebruiken voor nieuwe hypotheken voor de aankoop van nog twee appartementen.

  We hebben nu dus vier verhuurde appartementen in Utrecht, allemaal lineair en annuïtair gefinancierd, dus over 29 jaar zijn alle appartementen (en voor de tweede keer ons eigen huis) allemaal afbetaald en genereren we na aftrek van kosten een maandelijks passief inkomen van ruim € 3.600,-. Plus natuurlijk het opgebouwde kapitaal van het vastgoed zelf, wat nu ca. € 800.000,- waard is en over 29 jaar, naar verwachting, minimaal het dubbele (alleen al door het effect van inflatie). Met de huidige huurinkomsten kunnen we alle lopende kosten (hypotheek, VvE-bijdrage, reparaties, ozb, etc.) dekken.

  1. Wauw dat hebben jullie goed gedaan Fred! Wat een leuk bericht en inderdaad een heel mooi vooruitzicht, veel succes gewenst in jullie vastgoed-avontuur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.