Money Business Augustus 2017

In augustus zijn we allebei een weekje vrij geweest, zakelijk gezien iets minder omzet dus en we zijn met het gezin een paar dagen erop uit geweest, dagje Duinrell, dagje zwembad en twee dagen naar Moviepark in Duitsland. Er is deze maand 500 EUR gespaard, maar ook weer 700 EUR van de spaarrekening opgenomen voor een aanbetaling voor nieuwe meubels (bank/stoelen), na ruim 13 jaar met dezelfde meubels waren we toe aan iets nieuws, we hebben dit in juli besteld en het wordt in oktober geleverd. Daarnaast hebben we alle muren en plafonds van de hele benedenverdieping geverfd, iets dat ook in de kosten loopt met latex, verf, kwasten, rollers en al het andere materiaal, we hebben uiteraard gewacht op / goed gebruik gemaakt van verschillende kortingsacties van alle bouwmarkten.

Ik ben deze maand officieel beginnen met het aankopen van de indexfondsen VTI en VXUS. De verdeling is nog niet optimaal, daar ga ik in september / oktober mee aan de gang. Mijn streven is om in heel 2017 zo’n 5000 EUR te hebben ingelegd in deze fondsen.

Aflossing hypotheek (excl. rente)€ 531
Extra aflossing hypotheek (excl. rente)€ 500
Inleg Brand New Day pensioenrekening€ 450
Inleg ING pensioenrekening€ 400
Inleg Aegon spaarrekening– € 200
Inleg DEGIRO€ 2300
Totaal€ 3981

Al met al hebben we deze maand toch zo’n 4000EUR veiliggesteld voor “later”, we zijn niet ontevreden. De 2300 EUR was deels afkomstig uit andere beleggingen waarmee ik wat speelde. Onze spaarquote voor deze maand komt op 33% zonder de inleg bij DEGIRO en 79% met de inleg meegeteld, dus dat kan wel iets beter. Wel hebben we deze maand relatief veel kosten gehad aan social stuff, zoals de dagjes uit, winkelen, boodschappen in Duitsland (vooral whisky, ouzo en andere slechte dingen), kleding, nieuwe schooljaar en etentjes, dat ga ik ook niet opnemen in het overzicht ? …Helaas weet ik nu al dat september/oktober voor ons dure maanden worden i.v.m. vakantie, nieuwe meubels en huis op orde maken, maar we zullen zien wat we kunnen realiseren.

De foto van dit bericht is overigens genomen in Portugal, in het vissersdorpje Ferragudo. Dit is al jaren onze favoriete vakantiebestemming!

Berichten gemaakt 109

Eén gedachte over “Money Business Augustus 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.