Money Business Augustus 2018

Iets later dan verwacht, hier is dan alsnog het overzicht voor de maand augustus. De maand waarin wij onze boot kochten en wat hebben we er een plezier van! Ondanks dat de herfst langzaam zijn intrede doet heeft augustus nog genoeg prima dagen gehad. Ik heb een aantal dagen vrij genomen en toch zakelijk nog een top-omzet kunnen draaien. Dat gaf wel een gevoel van vrijheid, op een “gewone werkdag” het water op gaan, genieten van het weer en de rust.

Vorige week zijn we met Mr CheesyFinance op pad gegaan, goede gesprekken, goed weer en een lekkere lunch, ik voelde me rijk om dit te kunnen doen. Bedankt voor het gezelschap, Cheesy Finance!

Qua uitgaven zijn we deze maand aardig uit de bocht gevlogen. We kochten de boot en deelden de kosten met mijn schoonouders. Daarnaast moest natuurlijk het liggeld voor het komende jaar worden betaald, hebben we hem eens volgetankt en nog wat zaken aangeschaft om de boot “eigen” te maken. We zijn aardig ingeteerd op ons spaargeld. Beleggingen blijven onaangetast! Dit is voldoende voer voor een volgende blogje dus daar wordt aan gewerkt 🙂

Een andere financiële tegenvaller was een rekening van onze tussenpersoon. In 2016 hebben wij onze aflossingsvrije hypotheek laten omzetten naar een annuïtaire hypotheek. Hier kwamen advieskosten bij à € 1750,=. Deze factuur kwam echter nooit, de tussenpersoon ging met pensioen en het bedrijf dat de portefeuille overnam heeft er alsnog werk van gemaakt. Ik had niet de illusie dat ik niet hoefde te betalen, maar ruim 2 jaar na dato was ik het eerlijk gezegd wel een beetje vergeten…

Het schoolleven voor onze dochter is ook weer gestart en zo komt langzaam het “normale” ritme weer terug. Ik merk dat het voor iedereen weer fijn is; wat meer structuur.

Overzicht

Volgens het “pay yourself first” belegden wij deze maand weer een deel van ons geld bij DEGIRO en spaarden we voor ons pensioen. We losten af op onze hypotheek en de bank schreef automatisch de extra aflossingen af. Het is iedere maand een flinke aanslag op het inkomen, onze omgeving snapt niet dat wij >€ 1300 per maand betalen voor ons kleine huisje, ik kan het dan niet laten om te zeggen dat we over 8 jaar van onze hypotheek af zijn.

Aflossing hypotheek (excl. rente)€ 551
Extra aflossing hypotheek€ 500
Extra aflossing aflossingsvrije hypotheek€ 85
Inleg Brand New Day pensioenrekening€ 450
Inleg ING pensioenrekening€ 400
Inleg DEGIRO€ 1000
Totaal toekomstinvesteringen augustus€ 2986

Nettowaarde

Zoals voorspeld zijn we aardig ingeteerd op ons spaargeld, de aanschaf van de boot, extra’s en rekening tussenpersoon hakte er allemaal flink in. Ook kreeg mijn crypto-portefeuille een flinke opdonder en daalde bijna 50% in waarde. Ik troost mezelf met de gedachte dat we dit jaar al ruim € 23.000 hebben belegd i.p.v. de geplande € 12.000.

Berekening nettowaarde

Bij het berekenen van de nettowaarde ben ik uitgegaan van al onze bezittingen min onze schulden. Mijn zakelijke rekeningen, betaalrekeningen en beleggingsrekening van onze dochter hou ik buiten beschouwing. Onder bezittingen heb ik de volgende assets genomen:

 • WOZ waarde van ons huis (daadwerkelijke verkoopwaarde ligt ruim 20k hoger)
 • Saldo spaarrekening
 • Saldo De Giro
 • Saldo ING Pensioenrekening
 • Saldo Brand New Day Pensioenrekening
 • Actuele waarde crypto’s

Onder schulden vallen de volgende zaken:

 • Hypotheekdeel 1 (Annuïtair)
 • Hypotheekdeel 2 (Aflossingsvrij)
Berichten gemaakt 109

5 gedachten over “Money Business Augustus 2018

 1. Het was zeker super gezellig, dank voor de gastvrijheid! Kom graag nog een keertje als dat mag 🙂
  Moet zeggen dat ik (visueel) de schade door boot en hypotheekkosten nog mee vind vallen. Gelukkig heb je niet aan je beleggingen gezeten en zelf nog extra geld ingelegd, chapeau!

  1. Uiteraard, dat spreken we wel af op Slack! De “deuk” in de grafiek lijkt mee te vallen, maar zo voelt het nog niet haha. Thanks voor je reactie 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.