Erkennen dat je in de Rat Race zit

De Rat Race, het oneindige verlangen naar méér, beter en nog meer zonder dat het einddoel in zicht is. Ik schaam me er niet voor om toe te geven dat ik er nog vol in zit, huis vol met Apple (iMac, MacBook, iPhones, iPads), Sonos, 4K TV etc. Voor de deur staat een Audi, voor MrsFireMe een BMW en we gaan tenminste 2x per jaar op zonvakantie.

Nou, dat is eruit, zoals je kunt zien is het gras bij ons enorm groen, en jij ziet nu natuurlijk geel van jaloezie. Of niet?

“We buy things we don’t need with money we don’t have to impress people we don’t like.”

 

Waarheid als een koe, nietwaar? In 2003 schreef Dave Ramsey het boek “The Total Money Makeover: A Proven Plan for Financial Fitness” en daar komt deze quote vandaan. In zijn boek schrijft hij onder meer over de Amerikaanse welvaart en manier van leven, veel op krediet, keeping up with the joneses (Don’t do it, they’re broke!).

Ook wij maken ons er schuldig aan, met een druk sociaal leven, etentjes, sushi-afspraken met veel bevriende stellen met allemaal leuke banen, mooie auto’s, nieuwe motoren en schitterende (nieuwbouw)huizen, en waar doen ze het toch allemaal van? Soms vraag ik me wel eens af wanneer we zo zijn geworden, waarom draait het allemaal om status, geld, bezittingen en vooral laten zien wat je bezit. Waarom lijken we niet meer op een andere manier van het leven te kunnen genieten? Het is alsof we doofstom zijn geworden voor de wereld om ons heen en ons alleen maar laten inspireren door wat er op het schermpje van je smartphone/laptop afspeelt….beangstigend, frustrerend maar ik herken en erken het, het begin is gemaakt.

Terwijl ik dit blogje schrijf werk ik nog aan een ander projectje, mijn vrouw is vanmiddag met onze dochter naar het strand, ik hoop dat ze genieten van het heerlijke weer, ik duik later nog even op de fiets om het hoofd leeg te maken!

Berichten gemaakt 109

10 gedachten over “Erkennen dat je in de Rat Race zit

 1. Klinkt bekent, vooral het erkennen en inzicht krijgen zijn de belangrijkste stappen. Gelijk gestemden in je directe omgeving vinden is lastig. Slechts een enkeling herkent zich hier in. Dat is het mooie van bloggen.

  Succes met je nieuwe blog

  1. Bedankt Chris! Ook jij succes gewenst, ik zie dat je er ook mee bent begonnen? Het is fijn om gelijkgestemde bloggers te vinden, MrsFireMe heeft nog zo haar bedenkingen met het hele gebeuren, maar ze begrijpt me wel 🙂

 2. Erkennen “dat je een probleem hebt” is stap 1, er daarna wat aan gaan doen is een tweede. Je bent in ieder geval wakker geschud, ben benieuwd hoe je verder gaat in je doel om FIRE te gaan behalen.
  Sterkte!

 3. Leuk dat je gaat bloggen!

  Het inzicht is het belangrijkste en daarna de motivatie, de ‘waarom’ en ‘wat wil ik dan éigenlijk?’ Als je die op een rijtje hebt volgen savingrates, dividendaandelen, vastgoed en weet ik veel wat vanzelf. De omgekeerde wereld werkt mijn inziens niet, al proberen een hoop mensen dat wel 😉

  1. Bedankt Meneer en Mevrouw, leuk je hier te zien! Die omgekeerde wereld is eindeloos, maar dan in de verkeerde zin van het woord, bedankt voor je reactie!

 4. Ik ben benieuwd of er twee tweedehands fietsjes komen als de auto’s verkocht zijn! En dagelijks bruine bonen, natuurlijk…!

  (-:

  Heel veel succes met keuzes maken, in ieder geval!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.