BMW te koop?

Toen Mr. een aantal jaren geleden begon over het FI/RE gebeuren zette ik meteen mijn hakken in het zand (….zie deze blog). Ik baalde (en baal er soms stiekem nog steeds van) dat we niet meer gaan verhuizen. Dat zal altijd wel een dingetje blijven en af en toe gooi ik dat ook heerlijk voor Mr. zijn voeten om hem mee te plagen.

Automeisje

Waar ik verder heel erg stellig in was is dat ik mijn auto niet ga verkopen. Ik ben een echt automeisje en toen ik een aantal jaar geleden mijn geliefde BMW kocht was ik als een klein kind zo blij. En nog steeds, iedere keer als ik in mijn auto rij word ik blij. Ik heb deze auto zelf uitgezocht, stad en land zijn we af gereden en uiteindelijk kwam ik dit prachtexemplaar tegen.

Een eigen auto hebben voelt als een vrijheid. Er staat altijd een auto voor de deur en ik ben niet afhankelijk van anderen of het openbaar vervoer. We wonen in een dorp en het OV is hier belabberd te noemen 😉

Als je geen baan hebt is een eigen auto zeker fijn. Als Mr. naar zijn werk ging met zijn auto kon ik altijd nog met mijn eigen auto op stap. In de zomerdagjes naar het strand of naar vriendinnen/familie toe die iets verder weg wonen.


Fietsen

Maarja …. inmiddels gaat Mr. bijna iedere dag met de fiets naar zijn werk en dat betekent dus dat er naast mijn BMW ook een Audi op de parkeerplaats staat. En dat is best een duur grapje. Mr. begon er al eens over om een auto weg te doen maar geen haar op mijn hoofd die daaraan dacht (en ik heb, in tegenstelling tot Mr., best veel haren op mijn hoofd kan ik je vertellen 😉 )


Nieuwe job

En toen zag ik een leuke vacature voorbijkomen. Ik was helemaal niet opzoek naar werk maar dit was iets wat mij meteen aansprak. Ik stuurde het door naar Mr. en hij zei letterlijk “gaaf, gewoon proberen”. Dus ik heb gesolliciteerd en werd aangenomen. Na de vakantie in Portugal ben ik begonnen en heb het heel erg naar mijn zin daar. Onze dochter hoeft niet naar de BSO en omdat ik werk op oproepbasis kan ik de vakanties vrij zijn.

Het is dichtbij…heel erg dichtbij. In ongeveer 5 autominuten ben ik op mijn werk.

En dan ga je toch nadenken over die auto. Fietsen is niets voor mij, ja met lekker weer maar als het giet dan stap ik niet graag op de fiets, zeker niet om 06:30 in de ochtend.


Dilemma

We hadden dus een dilemma. Beide auto’s houden is duur en overdreven. Maar als we een auto weg doen betekent dat dus dat er iemand altijd op de fiets naar zijn werk of afspraken moet. Is eigenlijk ook niet handig, wel te doen natuurlijk maar dan moet er goed gepland gaan worden en zullen spontane acties niet zo makkelijk kunnen.

Ik ging opzoek naar een oplossing waar ik mij in kon vinden en zelfs eventueel mijn geliefde auto kon verkopen. Dus, zo impulsief als ik ben, heb ik een scooter gekocht 😉 Een hele mooie al zeg ik het zelf. Nog een paar weekjes geduld dan wordt hij geleverd.

Met Mr. heb ik afgesproken dat we dit een tijdje gaan proberen en als het goed werkt dan zal mijn BMW er toch echt aan moeten geloven. Met heel veel pijn in mijn hart zal ik hem dan te koop aanbieden. Een beslissing die ik vorig jaar zeker niet had willen maken maar net zoals met het hele FI/RE gebeuren moet ik er zelf achter komen en vooral niet gedwongen of gepusht worden.


En net als met het besluit om niet te gaan verhuizen weet ik echt wel dat dit het verstandigste is wat ik kan doen maar af en toe zal ik Mr. er heus nog even mee pesten dat ik wederom een concessie heb gedaan om in zijn FI/RE plannen mee te gaan 😉


Heb jij ook wel eens zo’n beslissing gemaakt?

Photo by Pablo Martinez on Unsplash

Berichten gemaakt 4

15 gedachten over “BMW te koop?

 1. Oei. Heftig maar dapper. Ben benieuwd of het gaat bevallen. Mijn vriendin is uiteindelijk voor een e-bike gegaan terwijl ze eerst een auto wilde. Ze heeft er tot op vandaag geen spijt van. En geloof mij. Het regent bijna nooit in Nederland.

 2. Ja, lastige keuze. Maar wel goed dat jullie bereid zijn er mee te experimenteren. Ik ben heel benieuwd hoe de scooter bevalt. Als alternatief zou je nog naar deelauto’s kunnen kijken. Als je maar heel af en toe een auto nodig hebt is dat een optie.

  1. Volgens mij hebben we dat hier in het dorp niet. Maar ik denk dat we het best gaan redden met een auto en een scooter.

 3. Mooi om je gedachten zo te lezen.
  Misschien moeilijke beslissing maar je kunt het altijd weer terugdraaien, maar denk niet dat je dat doet:)
  Maar ben benieuwd naar je scooterervaring en nog van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 4. Hmm. Deze zin: ‘En nog steeds, iedere keer als ik in mijn auto rij word ik blij.’ zou in het thinkingbig gezin betekenen dat we de plannen aanpassen zodat de auto blijft. Als je echt nog steeds elke keer blij wordt, dan zijn de kosten van de auto houden en koopje.

  De meeste afschrijving heb je inmiddels toch wel gehad. Even de verzekering herzien en lekker genieten van je bolide.

  Sommige dingen zijn het geld wel waar. De enige criteria is: wordt je er echt blij van? En wordt je van de alternatieven echt minder blij?

  1. Dat is ook wel de reden dat ik bijvoorbeeld vorige jaar deze beslissing nooit zou hebben genomen. Ik word heel erg blij van mijn auto maar uiteindelijk is en blijft het maar een ding.
   Voor mijn werk rij in de nieuwste auto’s van allerlei merken en ze hebben allemaal een stuur en 4 wielen. Dat relativeert de boel wel een beetje voor mij.

   En van onze andere auto word ik ook wel blij hoor 😉

  1. Dat is dan weer niet echt praktisch. Mijn auto is een kleine 3-deurs en de Audi een station.
   En we zijn ook geen 20 meer he 😉 Dat in en uitstappen achterin gaat niet meer zo makkelijk hahahah

 5. Knap dat je durft na te denken over dit soort dingen! En mocht je de auto heel erg gaan missen, dan kun je altijd weer een andere (misschien nog mooiere/snellere?) aanschaffen over een tijdje? Mijn ervaring is dat je het uiteindelijk veel minder mist dan je van tevoren dacht. Succes!

  1. Dat verwacht ik ergens stiekem ook wel. Feit blijft dat er vandaag ook weer 2 auto’s voor de deur stil staan, in de praktijk denk ik dus dat het wel los zal lopen.

 6. Maar, hoeveel dagen werk je dan? Oftewel, hoeveel keer per week moet je die “5 autominuten” overbruggen?

 7. Oke dat is nog wel de moeite.

  Zelf ben ik een autofreak. Wat erg lastig te combineren is met verstandig omgaan met je munten.
  Nederland heeft absoluut geen gunstig auto-bezit-klimaat. Sterker nog, we zijn één van de duurste landen ter wereld als het aankomt op het bezitten van een appetijtelijke voiture.

  Ik heb begin dit jaar een veel te dure koets gekocht. Waar ik aan de ene kant trots op ben, maar aan de andere kant ook zeer zeker niet (door het financiële plaatje) Hart en verstand zijn hierdoor steeds in gevecht met elkaar.

  Ook omdat we in dezelfde situatie zitten als jullie, we hebben niet zozeer 2 auto’s nodig. Het is een leuke hobby en het staat leuk op de oprit, maar als je beschikt over gezond verstand, is het toch echt kapitaal vernietiging.
  Ik heb hierdoor een doel gesteld en dat is dat ik totaal 3 jaar in de auto wil rijden en we dan overgaan op 1 gezamenlijke auto. Ik kan er dus nog 2,5 jaar van genieten.

  Oftewel, een gulden middenweg tussen hart en verstand.

  Ik weet niet of je auto al verkocht is, maar wellicht kun je jezelf een doel stellen om nog tot voorjaar volgend jaar de auto te houden en er optimaal van te genieten en dan weg te verkopen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.