Money Business Mei 2019

Hierbij een klein inkijkje in onze financiële huishouding. Hoe doen wij het? Je leest het weer in deze blog.

Inkomen

Ons inkomen bestaat normaal gesproken uit een privé-opname van de zakelijke rekening. Dit bedrag probeer ik maandelijks gewoon even hoog te houden, dat doe ik eigenlijk al jaren en zorgt ervoor dat er privé een stabiele cashflow is. Aan de zakelijke kant kan deze cashflow wel eens fluctueren als facturen te laat worden betaald of er grote uitgaven zijn, maar daar is altijd wel wat buffer voor. Mijn omzet is (op dit moment) goed voorspelbaar.

Sinds deze maand is Mrs FireMe weer gestart met werken. Parttime, voor twee tot vier dagen per week. Dit geeft wel wat extra ruimte om te sparen voor een aantal uitgaven waar wij tegenaan hikken. Uiteindelijk hoop ik dat we een deel van dit inkomen ook kunnen beleggen om zo meer kapitaal op te bouwen.


Gezondheid & beweging

Uhm ja. Vakantie. Dat betekent voor mij meestal: Iets meer eten, iets meer drinken en vooral weinig bewegen. Dat heeft effect, op het gewicht. Waar ik voor onze vakantie onder de 80kg woog mocht ik er na de vakantie bijna 4kg bij schrijven…maar ik heb er wel van genoten ?. Daags na de vakantie zat ik alweer op de fiets en intussen werd ook de plaatselijke avondvierdaagse gelopen. Het “wandeldoel” van 20km per week heb ik deze maand helaas niet gehaald.

ActiviteitAfstand in kilometers
Fietsen719,70
Wandelen67,78

Financieel overzicht Mei 2019

Terwijl wij in Portugal vertoefden werd aan het begin van de maand onze hypotheek afgeschreven. Vol spanning logde ik in op de online omgeving van BLG Wonen…we zouden deze maand namelijk onder die (voor ons) magische grens van € 100.000 duiken. Hoe dat eruit zag? Nou, zo dus:

We hebben dit uiteraard gevierd met een bescheiden Portugees diner. Op naar de volgende aflossing, waarbij we uitkijken naar de kleine stapjes die deze schuld steeds kleiner laten worden.

Beleggingen

De beurs was eind april en begin mei in een euforische staat, zo leek het tenminste als ik mijn beleggingen bekeek. Record na record werd verbroken…nou ja, dat klinkt wel weer dramatisch. De prijs van de aandelentracker VWRL ging richting €78. Het gaf mij een beetje “hoogtevrees” en deed me twijfelen aan hoeveel risico’s ik bereid ben te nemen. Inmiddels is de boel weer een beetje tot rust gekomen en is er weer (flink) wat koerswinst verdampt.

We blijven maandelijks gewoon inleggen op onze beleggingsrekening, ongeacht wat de koersen doen.

Financiële meevaller

We hadden deze maand een financieel meevallertje van ruim € 500. Dit is uiteraard meteen weggesluisd. Geld dat niet gepland was kan maar beter voor je aan het werk gaan, toch? Van dit geld hebben we echter eens geen ETF gekocht, maar aandelen in Wereldhave. Dit bedrijf beheert commercieel vastgoed in o.a Nederland, België en Frankrijk en in 1 van hun objecten zijn we regelmatig te vinden. De koers van dit aandeel daalt al maanden, ik weet ook niet of het een juist moment was, maar het leek ons een laagdrempelige manier om ook eens een beetje in vastgoed te investeren 🙂 Na de vastgoed-meet-up van afgelopen voorjaar was ook Mrs FireMe geïnteresseerd in vastgoed. Het aandeel keert dividend uit, dit willen we gewoon blijven herbeleggen.

Aflossing hypotheek (excl. rente)€ 566
Extra aflossing hypotheek€ 500
Extra aflossing aflossingsvrije hypotheek€ 85
Inleg Brand New Day pensioenrekening€ 450
Inleg ING pensioenrekening€ 400
Inleg DEGIRO€ 1526
Totaal “toekomstinvesteringen” mei€ 3527

Update nettowaarde

Weinig te melden; de lijn stijgt nog steeds. Het principe van maandelijks eerst onszelf betalen werpt zijn vruchten af.

Bij het berekenen van de nettowaarde ben ik uitgegaan van al onze bezittingen min onze schulden. Mijn zakelijke rekeningen, onze betaalrekeningen, cash, auto’s en beleggingsrekening van onze dochter hou ik buiten beschouwing. Onder bezittingen heb ik de volgende assets genomen:

 • WOZ waarde van ons huis (daadwerkelijke verkoopwaarde ligt ruim 20k hoger)
 • Saldo spaarrekening
 • Saldo De Giro
 • Saldo ING Pensioenrekening
 • Saldo Brand New Day Pensioenrekening
 • Actuele waarde crypto’s

Hoe was jouw mei?

Berichten gemaakt 109

8 gedachten over “Money Business Mei 2019

 1. Ik reageer eigenlijk nooit, maar geniet altijd van je stukjes.
  Wij hebben sinds kort ook aandelen van Wereldhave en staan nu wel in de min.
  Momenteel is het met alles een beetje een drama, zal wel weer bijtrekken hoop ik.

  1. Thanks voor je reactie Ingrid, leuk om te lezen! We hebben pas die vastgoed meet-up bezocht en vooral mijn vrouw was geïnteresseerd in het hele vastgoed-verhaal. Ik zie het persoonlijk nog niet zo zitten om het zelf aan te kopen dus op deze manier werken we toch een beetje aan deze “asset”. Overigens is de koers tegenover dit dividend wel aantrekkelijk, omgerekend haal je er op de huidige koers 11% dividend-rendement uit. Succes met beleggen!

 2. Goede maand Mr and Mrs FireMe! Met een toevoeging van 3,5k aan jullie toekomstfonds zijn jullie wederom goed bezig.
  Staan jullie nu volledig op de automatische piloot wat betreft je financiën? Zijn er nog knoppen waar je aan kan draaien? Ik kan me voorstellen dat je als ondernemer wellicht kan proberen je inkomsten te vergroten?

  1. Hè B! Thanks ? we staan inderdaad op de autopilot. Nu Mrs weer wat inkomen inbrengt kunnen we hier hopelijk wat meer mee opbouwen. Qua knoppen zou omzet er eentje kunnen zijn, maar ook het opdoeken van de tweede auto zal qua lasten gaan schelen

  1. Hi Snel & Gezond, ik investeer niet meer actief in crypto nee. De coins die ik had laat ik staan, ik trade er ook niet meer mee en hoop stiekempjes dat het nog eens wat waard wordt. Zit jij in de crypto’s?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.