Money Business Maart 2019

Maart, de maand van lente en zomertijd!!! Het is wederom voorbij gevlogen. We maakten de boot klaar voor het nieuwe seizoen en genoten van het eerste rondje varen. Ik nam te weinig tijd om te bloggen en daar zal op korte termijn waarschijnlijk niet veel in veranderen. We bezochten op 9 maart de Real Estate Conference in Utrecht waar MrsFireMe enthousiast werd 🙂

Real Estate?

Op 9 maart organiseerde Stathe Vastgoed een conferentie in Utrecht. Er werden verschillende presentaties gegeven over het investeren in vastgoed. Diverse berekeningen, aandachtspunten, representatieve cases, voorbeelden en tips kwamen voorbij. Het was een leuke en leerzame dag die werd afgesloten met een hapje (pizza) en drankje #geslaagd. We hadden goede gesprekken en leerden nieuwe mensen kennen.

Ik verwacht niet dat wij nu iets met vastgoed zullen doen, maar het is wel goed om kennis te nemen van alle tips en kennis die er tijdens zo’n conferentie wordt gedeeld.


Utrecht On Fire!

Het leuke was dat ik deze conferentie bezocht met Mrs FireMe, zij vond het ook interessant en begon meer interesse in het hele FIRE gebeuren te krijgen. Dus we hebben tickets gekocht voor de volgende FIRE meetup op 13 april in Utrecht waar wij dus ook bij zijn: Utrecht On FIRE…zie ik je daar?


Gezondheid & beweging

Deze maand was ik iets minder actief dan in februari. Volgens mijn tracker op de telefoon legde ik ruim 740km af (wandelen / fietsen), goed voor 31842 verbrande kilocalorieën. Met name de week van 11 maart was qua weer een natte bedoeling en ik ben blijkbaar toch nog niet zo’n held om “grote” afstanden door de regen af te leggen.

Net zoals vorige maand heb ik geprobeerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en op de fiets naar mijn opdrachtgevers te gaan. Daarnaast had ik het voornemen om 20km per week te wandelen, dat lukte niet iedere week maar gemiddeld genomen kom ik wel aan die kilometers…nou zou ik daar van alles over kunnen schrijven, maar hou het op slecht weer, verjaardagen, boot, moe.

Sinds de start van 2019 ben ik inmiddels 4,5kg afgevallen. Sinds de start van mijn vegan-experiment in september staat de teller op 12kg. Hieronder een overzichtje van de afgelegde kilometers.

ActiviteitAfstand in kilometers
Fietsen622,56
Wandelen118,42

Financieel overzicht Maart 2019

We ontvingen een uitbetaling van een verzekeraar nadat we vorige maand onze uitvaartverzekering hebben beëindigd. Dit is op de spaarrekening gezet om deze weer een beetje aan te vullen.

Mrs FireMe gaat misschien weer starten op de arbeidsmarkt. In maart trok de aandelenmarkt ook een beetje aan, ik had deze maand mijn inleg aan het begin van de maand gedaan en ik kon 14 aandelen van de ETF “VWRL” aankopen op een koers van € 72,52. Deze maand raakte hij bijna zijn all-time-high van ruim € 75. Het dividend van het eerste kwartaal is bekend gemaakt en zal na uitbetaling in april worden herbelegd. Langzaam maar zeker wordt het effect van dividend merkbaar!

We betaalden deze maand de ligplaats voor onze boot en lieten tevens onderhoud aan de boot uitvoeren. Helaas is het onderhoud uitgelopen en verwacht ik volgende maand een iets hogere rekening 🙁

Aflossing hypotheek (excl. rente)€ 563
Extra aflossing hypotheek€ 500
Extra aflossing aflossingsvrije hypotheek€ 85
Inleg Brand New Day pensioenrekening€ 450
Inleg ING pensioenrekening€ 400
Inleg DEGIRO€ 1000
Totaal “toekomstinvesteringen” maart€ 2998

Update nettowaarde

Door het (extra) aflossen op onze hypotheek en het sparen voor onze oude dag is er nog steeds een stijgende lijn in het geheel.

Bij het berekenen van de nettowaarde ben ik uitgegaan van al onze bezittingen min onze schulden. Mijn zakelijke rekeningen, onze betaalrekeningen, cash, auto’s en beleggingsrekening van onze dochter hou ik buiten beschouwing. Onder bezittingen heb ik de volgende assets genomen:

 • WOZ waarde van ons huis (daadwerkelijke verkoopwaarde ligt ruim 20k hoger)
 • Saldo spaarrekening
 • Saldo De Giro
 • Saldo ING Pensioenrekening
 • Saldo Brand New Day Pensioenrekening
 • Actuele waarde crypto’s

Hoe was jouw maart?

Berichten gemaakt 109

8 gedachten over “Money Business Maart 2019

 1. Weer een prima maand. Spaargeld moet weer aangevuld worden na de aanschaf van de zonnepanelen in februari. Gaat ietsje langzamer door een flinke rekening van de ambulance ivm max eigen risico betalen we 750 euro..dus sparen gaat ietsje langzamer 😉 geen gekke kosten deze maand dus vanavond de betaalrekening leeggemaakt door het restant naar duo te boeken. 233,10. Heerlijk. Einde komt langzamerhand in zicht. Maandgeld voor april weer op de rekening. Uren ingevoerd zodat ik ze uitbetaald krijg. Prima relaxed normaal maandje. Zo mogen er meer zijn!

  1. He Dertiger! Zonnepanelen klinkt als een prima investering, ik las het inderdaad van die ambulance op Slack, hopelijk gaat alles weer goed? Heb je die DUO schuld nou nog steeds niet volledig afgelost? 😉

   1. man wil duo niet nog meer versneld aflossen (doe t stiekem wel haha .. wil er gewoon vanaf.. maar dus met een middenweg haha ) alles gaat weer goed idd, viel achteraf mee gelukkig!! wel blij met de zorg en de ambulance etc, minder met de rekening 😉 maar ach dat hoort erbij als je max eigen risico neemt en daarvoor hebben we ook geld apart staan uiteraard. een bewuste keus. blijft wel dubbel voelen als je veel met je inkomsten en uitgaven bezig bent 😉

    en idd superblij met de zonnepannelen. beniewd wanneer we t geld eruit hebben gehaald! (en benieuwd wanneer we de btw terug krijgen :p scheelt ook weer iets haha )

 2. Maart was prima voor mij, met een bonus waardoor ik goed veel heb kunnen sparen en een beurs die lekker mee heeft gedaan!
  Je bent goed bezig, met bijna 3k aan investeringen. Dan gaat het pad naar FI best in een stroomversnelling denk ik.

  1. Thanks Mr Kaas 🙂 Het ritme zit er goed in, we moesten nog wat reserves aanhouden voor het bootonderhoud. We zijn er zeker weer bij in april, tot dan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.