Money Business Oktober 2018

Oktober begon voor ons in Zwolle waar wij een lang weekendje verbleven i.v.m. “ZwolCon18“, we eindigden oktober in ons geliefde Portugal waar wij de herfstvakantie hebben doorgebracht. We hebben genoten van het lekkere weer, leuke stadjes bezocht, geluierd op het strand, gezwommen in de Atlantische Oceaan, schelpen en fossielen gezocht, een grottentocht langs de kust gedaan en heerlijk gegeten.

Deze maand is er dus weer iets minder geld binnengekomen en meer geld uitgegeven. We zijn doorgegaan met onze vegan-experience, behalve in Portugal natuurlijk!

Dividend & aandelen kopen

De maand begon goed op de beurs, ik weet dat dit soort korte-termijn-kijken geen zin heeft, maar ik zat met een glimlach naar m’n scherm te kijken toen het aandeel VWRL de € 75,00 grens passeerde. Inmiddels is er een correctie geweest en zitten we weer een paar euro lager. Het dividend van het derde kwartaal werd uitbetaald. Ik ontving ruim € 150 in mijn account bij DE GIRO. Samen met de maandelijkse inleg van € 1000 kon ik weer aandelen aankopen.

Financiële tegenvallers

Dit jaar probeerden we te besparen op maandelijkse lasten. We zijn begonnen met ons internet, dit scheelde ons ruim € 25 per maand. Afgelopen maand kregen wij de afrekening van Eneco over het verbruik van het afgelopen jaar. Ons maandelijkse bedrag wordt met € 27 verhoogd 🙁 Tot zover de maandelijkse besparing. Verder kreeg ik te horen dat bij de onderhoudsbeurt van mijn auto ook de distributieriem vervangen moet worden; iets dat ik niet had ingecalculeerd in uitgaven voor deze periode. Als laatst kwam er een opmerking van mijn assurantie-tussenpersoon die mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft geregeld. Om mijn belangen te kunnen blijven behartigen moet ik een maandelijks bedrag van € 25 betalen als servicekosten….het is wel weer aftrekbaar, maar serieus….we wilden gaan bezuinigen! Het voelt op dit moment niet echt lekker.

Financieel overzicht

Zoals iedere maand spaarde ik voor ons pensioen, er werd € 850 apart gezet op geblokkeerde rekeningen waardoor ik nu een belastingvoordeel behaal. Daarnaast is er flink afgelost op de hypotheek, er werd in totaal € 1139 afgelost op de openstaande hypotheekdelen (exclusief rente).

Aflossing hypotheek (excl. rente)€ 554
Extra aflossing hypotheek€ 500
Extra aflossing aflossingsvrije hypotheek€ 85
Inleg Brand New Day pensioenrekening€ 450
Inleg ING pensioenrekening€ 400
Inleg DEGIRO€ 1153
Totaal toekomstinvesteringen oktober€ 3142

Nettowaarde

De nettowaarde is iets gezakt door de kleine correctie op de beurzen. Waar ik eerder in oktober nog “lekker in het groen” stond zakte het langzaam in naar de rode cijfers. Over een week of 2 kan ik mijn volgende aankoop weer doen dus ik hoop dat het nog een beetje laag blijft staan.

Bij het berekenen van de nettowaarde ben ik uitgegaan van al onze bezittingen min onze schulden. Mijn zakelijke rekeningen, onze betaalrekeningen, cash, auto’s en beleggingsrekening van onze dochter hou ik buiten beschouwing. Onder bezittingen heb ik de volgende assets genomen:

  • WOZ waarde van ons huis (daadwerkelijke verkoopwaarde ligt ruim 20k hoger)
  • Saldo spaarrekening
  • Saldo De Giro
  • Saldo ING Pensioenrekening
  • Saldo Brand New Day Pensioenrekening
  • Actuele waarde crypto’s

Onder schulden vallen de volgende zaken:

  • Hypotheekdeel 1 (Annuïtair)
  • Hypotheekdeel 2 (Aflossingsvrij)

 

Berichten gemaakt 109

2 gedachten over “Money Business Oktober 2018

  1. Jammer dat de besparing op de internetkosten weer teniet gedaan wordt door de hogere energielasten. En dan nog de €25 die de assurantieadviseur wil hebben. Jammer, maar het is niet anders. Ondanks dat hebben jullie het weer goed gedaan zo te zien. Lekker!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.