Getting things done!

Ontspullen

Wij hebben afgelopen zomer nieuwe meubels uitgezocht; TV meubel, bankstel, 2 fauteuils en een salon-tafel. De onderhandelingen gingen ons hier trouwens redelijk af, er ging ruim 10% van de prijs af dus daar was ik blij mee maar dat geheel terzijde. De meubels worden deze maand geleverd, dus langzaam aan werd het tijd om de oude spullen te verkopen. Sommige zaken zoals fauteuils stonden er al zeker 13 jaar, naast dat het niet meer in het interieur paste waren we er ook wel op uitgekeken.

We wilden toch wel graag van deze spullen af dus we hebben de stoeltjes en een salontafel op een aantal lokale Facebook-groepen geplaatst voor kleine prijsjes of zelfs gratis af te halen. Ook de Home Cinema set die ik jaren geleden kocht en al heel lang niet meer werd gebruikt moest eraan geloven, alles voor kleine prijsjes op de groepen. En dan komen de reacties: 10 EUR voor een salontafel van 4 jaar oud is toch niet echt veel, maar deze persoon moest toch echt wachten totdat de kinderbijslag binnen was…en puntje bij paaltje kwam men erachter dat een salontafel toch niet in de auto zou passen. De fauteuils zijn uiteindelijk gratis van eigenaar gewisseld, zo konden we toch nog iemand blij maken.

Het opruimen van spullen, al dan niet in ruil voor geld, voelt prettig, opgeruimd, MrsFireMe merkte het ook op. We hebben in onze woonkamer een buffetkast staan, deze hebben we geschuurd, gegrond en gelakt zodat hij straks beter bij het nieuwe interieur past, ondanks dat het een *%&$^-klus was geeft het wel voldoening, het idee om nog een nieuwe kast te kopen is tijdens de klus wel een paar keer door ons hoofd geschoten maar we hebben het gewoon niet gedaan 🙂

Wat nu nog overblijft is een zwaar houten koloniaals uitgevoerd TV meubel en een bijna-doorgezakte hoekbank, iemand interesse? Alleen deze week nog beschikbaar 🙂

Berichten gemaakt 109

7 gedachten over “Ontspullen

 1. Lekker bezig!

  Bij ons gaan er volgende week ongeveer 400 boeken op marktplaats.

  Zelf heb ik een gruwelijke hekel aan vleeschboek, maar krijg je op dat platform tegenwoordig betere resultaten dan op marktplaats?

  1. 400 boeken; kun je ze niet beter in de allesbrander gooien van de winter? 😉
   Nou op die groepen is het allemaal lokaal; dus alleen een dorp of regio, dus dan zijn de lijntjes wat korter en het contact is wat sneller gelegd, het is ook niet anoniem, je ziet natuurlijk gewoon naam en foto van degene die reageert…op Marktplaats hebben we ook biedingen gekregen maar als je dan vervolgens reageert met een “akkoord; wanneer kom je het ophalen” hoor je ineens niet meer.

 2. Dat ruimt lekker op, hier van het voorjaar al flink bezig geweest! De schuur is weer begaanbaar en aan het eind van de rit toch meer dan €1000,= binnengehengeld via Marktplaats! Win-win noemen ze dat toch?

 3. Interessant artikel. Waarom zou je nieuwe meubels kopen? Op nieuwe meubels zit trouwens, net zoals op keukens, horloges, kleding en vergelijkbare onzin een absurde marge. Je hebt 10% onderhandeld, daar lachen ze om, daar begint het namelijk mee. Alles boven de 10% is als koper mooi meegenomen. De 10% is namelijk al ingecalculeerd. Onderhandel jij niet, dan hebben ze 10% extra. Meubelschuivers zijn allemaal oplichters, hoe mooi ze het ook verpakken.

  Neem je je financiën een beetje serieus en wil je niet mee doen aan onze consumptie-drang, dan maak je ook zelf een tv meubel en een salontafel (bijv. met steigerhout) of koop je die bij een kringloop en knap je ze mooi op.

  Een bankstel en losse stoelen koop je op marktplaats, bij een kringloop of hou je de opheffingsuitverkopen/ verkoop van showroom modellen in de gaten, mijn laatste bank was een showroommodel die 50% afgeprijsd was. Dat is zakendoen zeg ik.

  Hier geldt vooral, geduld is key. Binnen een paar weken besluiten dat je nieuwe meubels wil en die dan ook in die periode kopen, gaat je gegarandeerd niet lukken.

  Overigens is nieuwe meubels kopen niet alleen een aanslag op je zuurverdiende pegels, maar ook een flinke belasting voor het milieu (Co2 uitstoot). Jij hebt het over meubels die je 13 jaar hebt gehad, dat is natuurlijk veel te kort.

  Consuminderen kun je leren, lees eens https://www.meubelvisie.nl/wooninspiratie/consuminderen-het-is-nu-of-nooit/

  1. Hi Consuminderen, dank voor je reactie! Je hebt helemaal gelijk en ik besef me ook dat wij nog steeds niet op het juiste momentum zitten w.b. consuminderen, ik ga je link eens goed doorlezen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.