Bitcoin Logo

De Bitcoin hype

De “cowboy verhalen” over Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn je vast niet onbekend;

Had in 2010 voor € 100 aan Bitcoin gekocht, dan had je nu ruim 72 miljoen gehad.

Langs de zijlijn ben ik bij toeval betrokken geraakt bij de ontwikkeling van een nieuwe munt welke 1 oktober 2017 zijn “ICO” (Initial Coin Offering) heeft beleefd. Er is meer dan 1400 Bitcoin opgehaald voor deze ICO, dat zijn geen kleine bedragen meer als je het omrekent met de huidige koers naar dollars (ruim 6 miljoen USD) of euro’s (ruim 5.1 miljoen EUR).

Dan nu de verrassing? Ik kreeg natuurlijk last van FOMO, Fear Of Missing Out, dus ik besloot op het laatste moment ook nog 1 hele Bitcoin in te leggen, zodat ik in ieder geval op de eerste rij zit als het feestje begint…voor die ene bitcoin verwacht ik straks zo’n 50.000 coins te ontvangen. En nu maar wachten en hopen dat dit speculeren iets oplevert, want mijn actie is behalve FOMO helemaal nergens op gebaseerd…ik hoop dat ik hier over 7 jaar met een glimlach op terugkijk.

 

Berichten gemaakt 109

6 gedachten over “De Bitcoin hype

  1. Ik bezit ook een klein bedrag aan cryptocurrencies, maar durf die ICOs nog niet zo aan. Vind dat toch riskant. Achter bitcoin, litecoin en ether zitten goede fundamentele waarden, een hoop ICOs klinken mij als slechte kopieën of scams in de oren. Wat zijn jouw eerdere ervaringen hiermee?

    1. Ik heb hier geen eerdere ervaringen mee, dit is de allereerste keer dat ik iets met crypto’s doe. Bij deze ICO ben ik “redelijk close” betrokken geweest dus ik heb niet direct reden voor argwaan 😉

      1. Ah okee, ik hoop voor je dat het werkt! Mag ik vragen hoe het komt dat je hier bij betrokken bent? Ken je de ontwikkelaars? Is dit een Nederlands project? Als dat zo is, hoe zien ze de markt dan (die is groter dan alleen Nederland)?

    1. Thanks voor je reactie Rose, het was duidelijk een FOMO, maar ik heb de crypto wel aangehouden ja. Al is het nu nog maar een fractie van wat het waard was, maar dat zal je vast herkennen 🙂 Ik ben een periode best actief geweest met trading, laag kopen en hoog verkopen, daar kwam soms echt leuke winst uit dat zich vertaalde in honderden euro’s, sinds de hype zijn de handelsvolumes op die altcoins echter zo laag dat het lastig wordt om hier op in te spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.