2001 – 2003 – Good old days

In juni 2001 waren we allebei in loondienst, kindloos en we kochten ons eerste huisje, dit was een goede tijd om huizen te kopen en te verkopen en in slechts 2 jaar tijd hadden we een winst van ~30.000 EUR weten te realiseren. Zonder dit verder te waarderen of erover na te denken kochten we onze volgende woning in 2003, met het idee om na 4-5 jaar weer te verhuizen. Een deel van de overwaarde staken we in de nieuwe hypotheek en (toen mocht het nog) een deel zetten we op onze spaarrekening voor consumptie. In die periode was ik vennoot in een VOF, maar dit werk deed ik naast mijn vaste baan.

Feiten:

  • 100% aflossingsvrije hypotheek afgesloten in 2003
  • Beleggingsproduct waarmee het openstaande hypotheekbedrag na 30 jaar kon worden voldaan (wel met een garantiekapitaal van ~60% van de hypotheeksom)
  • Yolo

En zo kabbelde het een aantal jaren voort, jaarlijks kwamen de jaarafschriften van de hypotheek binnen, we betaalden alleen rente dus het openstaande bedrag bleef staan, jaar in jaar uit. De overwaarde gebruikten we voor de aanschaf van een andere stoere auto en een zorgeloze vakantie. Ook ontvingen we jaarafschriften van de beleggingspolis, dat ging niet zo hard als ik hoopte. Na 5 jaar bleek dat we bijna 9000 EUR aan kosten hadden betaald aan de beleggingspolis, het was 2008 en de financiële crisis begon vanuit Amerika over te waaien naar Europa, verhuisplannen werden op de lange baan geschoven, de banken waren terughoudend met het verstrekken van hypotheken, zeker aan ondernemers en we moesten ook nodig wat onderhoud uitvoeren aan het huis. De term “woekerpolis” had ik vaag wel eens gehoord, maar ik schoot in een soort ontkenningsfase, er zal wel niets aan de hand zijn, dat komt wel goed.

Hm….right.

 

Berichten gemaakt 109

Eén gedachte over “2001 – 2003 – Good old days

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.