Het knaagt

Rentevast periode van 10 jaar is afgelopen, het knaagt nog

Voorjaar 2013, de eerste rentevastperiode van 10 jaar is voorbij, we gaan een stukje minder rente betalen, we zetten hem voor 5 jaar vast zodat hij straks gelijk loopt met de tweede hypotheek en besluiten om het “overschot” te sparen, we waren er immers aan gewend. Een heel slimme zet, zo bleek later.

Het begint toch weer te knagen: we blijven alleen maar rente betalen, dat openstaande bedrag is natuurlijk nog steeds niet veranderd en het resultaat van de beleggingen blijft tegenvallen, ik voel een bui hangen en lig ervan wakker. Na een gesprek met de hypotheekadviseur wordt besloten om het stuk “levensverzekering” uit de polis te schrappen en een losse levensverzekering af te sluiten, deze optie was ik al eens tegengekomen in mijn nachtelijke zoektochten op internet (ik lag er wakker van, remember?). Het bedrag dat maandelijks in de polis werd gestort kon dan volledig worden gebruikt voor beleggingen, en die losse levensverzekering was “tientjeswerk” dus het voelde iets beter.

Berichten gemaakt 109

Eén gedachte over “Rentevast periode van 10 jaar is afgelopen, het knaagt nog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.