Oops...dat is schrikken

Inzicht van een nieuwe hypotheekadviseur

Oktober 2012, met ondertussen een kindje van 3 jaar in huis en een fulltime thuisblijf-mama veranderden onze woonwensen. We wilden graag meer ruimte creëren en na heel wat avondjes tekenen en brainstormen kwamen we tot de conclusie dat de beste (en mooiste) oplossing zou zijn om de gehele benedenverdieping te verbouwen. De indeling ging op de schop. Alle muren moesten eruit en ook de inpandige berging moest eraan geloven.

Een ingrijpende verbouwing maar het woongenot meer dan waard. Met deze plannen zijn we naar de aannemer gegaan en de offerte kwam op ~20k, dan moesten we ook nog een keuken kopen en alles wat er nog meer bij een verbouwing kwam kijken…we zaten al snel tegen 35k aan kosten te kijken.

We besloten om te kijken of we dit zouden kunnen financieren in de hypotheek (wel ja, waarom ook niet). Een gesprek met een nieuwe hypotheekadviseur gaf ons inzichten, waar ik van schrok, maar stiekem eigenlijk allang wist. Er werd gevraagd om stukken van onze huidige hypotheken, verwachte woningwaarde en jaarcijfers van de onderneming waar ik vennoot in was. Daarnaast werd er gevraagd naar pensioen- en oudedags-voorzieningen.

Deze adviseur:

“Met de twee hypotheken die op het huis rusten en de verwachte woningwaarde is financiering niet haalbaar en onverstandig”

“Uw omzet ziet er redelijk uit….OW WACHT, U BENT VENNOOT, MOET IK DIT NOG DOOR 2 DELEN? Ja maar meneer…met dit inkomen zou u uw huidige hypotheek niet eens krijgen”

“U lost niets af, u heeft een discutabel beleggingsproduct en u heeft geen goede pensioenvoorziening, dit ziet er echt niet goed uit

OK. Daar zaten we. Flabbergasted. Deze adviseur wees ons op een aantal pijnpunten en bevestigde de onderbuikgevoelens die ik al zolang had. Er moest echt iets veranderen, maar wat? Ik zat al jaren in een VOF met een compagnon, daar kon ik niet zomaar mee stoppen. De verbouwing ging uiteindelijk wel door, we hebben het kunnen realiseren met eigen spaargeld, een gift van ouders en veel zelf doen.

Berichten gemaakt 109

Eén gedachte over “Inzicht van een nieuwe hypotheekadviseur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.