Lalala geld

Extra aflossen

Voorjaar 2017, het gaat ons financieel voor de wind, mijn vrouw werkt sinds een aantal maanden een paar ochtenden per week en de spaarrekening wordt maandelijks “flink” gespekt. We lossen af en op de online omgeving van de hypotheekaanbieder check ik maandelijks hoe we ervoor staan, leuk om eindelijk het openstaande bedrag te zien dalen! Ik vraag me vaak af waarom we dit niet jaren eerder hebben gedaan!

Aangezien we de laatste tijd in onze mailbox meer renteverlagingen tegenkomen dan spam hebben we bedacht dat we extra kunnen aflossen op de hypotheek. We verdubbelen onze aflossing ruim (!!) en kiezen voor een verkorting van de looptijd, waardoor we i.p.v. 17 jaar nu in 9 jaar hypotheekvrij zijn. Het inloggen bij de hypotheekaanbieder wordt nu nog leuker! De euro’s vliegen ervan af, en doordat we onze annuïteit gelijk hebben gehouden wordt het aflossingscomponent steeds groter en het rentecomponent steeds kleiner. Met mijn magere Excel-skills heb ik berekend dat we in augustus 2026 klaar zouden kunnen zijn, en als we aan het eind van ieder jaar nog wat speelruimte hebben zou dit nog eerder kunnen zijn.

Het idee om te verhuizen speelt natuurlijk nog steeds in ons hoofd, maar de gedachte dat we binnen 9 jaar af zijn van de hypotheek spreekt toch meer aan.

Posts created 71

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.