FireMe terug van weggeweest

Bijna wekelijks kwam de blog terug in de geschiedenis van mijn adresbalk. FireMe. Op slot. Geplaagd door een vervelende en vooral dure boete van ANP / Permission Machine, voor een afbeelding in een blog die ik zonder toestemming gebruikte. De blog waar ik al ruim 3 jaar best heel erg persoonlijke zaken deelde.


Hieronder wat schermprints uit de correspondentie van ANP / Permission Machine.

En ja, dan ga je in conclaaf. Er werd gesteld dat ik commercieel zou zijn, omdat ik advertenties op mijn site heb staan. De betreffende afbeelding stond boven een blog uit 2018, ik werd dus ook nog eens afgerekend op 2 jaar gebruik van de afbeelding.

Uiteindelijk kreeg ik nog iets van het bedrag af en heb ik een schikking van €450 betaald omdat ik 1) heel andere dingen aan m’n hoofd had op dat moment en 2) ik juridisch niet voldoende onderlegd ben om hier tegenin te gaan. Zo’n bedrag is dan best fors, voor een website die dat niet oplevert.


Klaar met bloggen?

Ben je dan klaar met bloggen? Nee, eigenlijk niet. Maar hey, je herinnert je misschien nog dat wij in 2020 die oude woning kochten? Wij ontvingen precies tijdens het ontvangen van deze schikking ook de sleutels tot ons klushuis, mijn hoofd stond in die periode in een heel andere mode; veel geregel, bouwvakkers aansturen, van alles uitzoeken, veel heen en weer rijden, verhuizen etc.

De schikking heb ik dus ook gebruikt als reden om even een blogpauze te nemen. Geen reacties, geen vragen (m.u.v. die paar lieverds die contact met me zochten!) en geen “druk” om er nog even een blogje uit te gooien.

Uiteindelijk hebben we best een drukke en bizarre periode meegemaakt, met ons huis maar ook in familiaire sfeer. Bloggen had geen prioriteit meer. Het FIRE-doel heeft echter geen moment stilgestaan, maandelijks werk ik alles bij, we beleggen, sparen voor pensioen en lossen nog steeds braaf af. Zelfs met onze “nieuwe” hypotheek proberen we regelmatig extra aflossingen te doen.


Geldnerd & Me

In de zomer van 2021 trof ik vriend Geldnerd bij een kleinschalige FIRE-meetup verjaardag van Cheesy Finance. Deze beste meneer sprak op mij in. “Er zijn niet veel bloggers meer, iedereen gooit de handdoek in de ring, waar doe ik dit eigenlijk nog voor?” Tezamen met een soort puppy-oogjes wist ik wat me te doen stond. Er was natuurlijk ook wel een reden dat ik de hosting en de domeinnaam niet had beëindigd…maar dat duurde en dat duurde, tot ik hem (Geldnerd) afgelopen 8 september weer sprak op een kleine FIRE-borrel/diner in Utrecht. Op die meetup waren o.a. vriendin FreezeFire, vriend Spekvet, vriend Meneer (voor de echte kenners, van Meneer & Mevrouw) maar ook onze eigen Nederlandse Mr Money Mustache was van de partij: MrFOB.

Zo’n gezellig avondje deed me inzien dat de FIRE-community me toch wel erg veel fijne contacten heeft gebracht. Mensen die motiveren, eerlijk en open hun successen en fouten delen, ik heb jullie gemist. Allemaal. Zelfs de mama-blogger.


Ik wil het weer oppakken. Eerlijk, open en zonder verborgen agenda. Mijn keuzes, mijn overwegingen, mijn struggles, privé en/of financieel. Ik ga je geen cursus aanpraten, of coaching, ook komt er geen exclusief FireMe-membership met toegang tot extra content, ook ga ik me niet exclusief richten op mannen (of vrouwen), je kan ook geen FireMe-planner kopen of lid worden van het illustere “Rijke Mannen Clubje”. Niets van dat. Sorry. Hooguit zal ik eens een affiliate-link naar bol.com plaatsen om nog enige vorm van inkomsten uit die site te trekken.

En ja, zo kwam het dus dat ik de blog weer openstel. Schroom vooral niet om te reageren, ik stel me hier kwetsbaar op mensen 🙂

Tot snel!

Photo by Tim Mossholder on Unsplash

Berichten gemaakt 109

15 gedachten over “FireMe terug van weggeweest

  1. Ha FireMe.
   Welkom terug.

   En dapper!! Benieuwd naar je verhalen.
   Ik vrees dat je het in het fire blogger landschap helaas wel zonder mij zou moeten doen. Ik kom niet meer terug.

  1. Dank Geld-is-tijd! Die privésfeer is redelijk beperkt; met Cheesy heb ik nog wel contact en de andere bloggers spreken elkaar nog regelmatig via ons Slack-groepje…een échte meet-up lijkt me wel weer eens erg leuk, zou je dan ook van de partij zijn?

  1. Thanks Mr Robot! Gaaf om te zien dat je er nog bent, ik heb je blogs over je pa gelezen en hoop dat er nog steeds sprake is van vooruitgang.. en Damn dat dividend, je gaat lekkâhhh!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.