En toen….kreeg ik corona ?

Met het alsmaar stijgende aantal besmettingen merkten we dat er in onze directe omgeving ook mensen waren die het virus hadden opgelopen. Zelfs in onze hechte vriendengroep die ik al weken niet heb gezien waren er ineens 2 besmettingen. Ondanks mondkapjes, deels thuiswerk en andere maatregelen kreeg ik zelf ook te pakken.

De besmetting

Op een maandag en dinsdag werkte ik op locatie bij een klant. Ik heb daar een eigen werkplek welke netjes wordt schoongehouden, ik zit daar in een kantoorruimte waar nog 1, hooguit 2 andere mensen zitten (er is ruimte voor 8). Toch is het op deze locatie geweest waar ik het virus heb opgelopen, waarschijnlijk door het onzorgvuldig opvolgen van de RIVM richtlijnen.

Natuurlijk heb ik hier ook zelf schuld aan, het is immers mijn beslissing om op locatie te gaan werken, maar wel min of meer noodgedwongen omdat thuiswerken voor deze opdrachtgever geen voorkeur heeft.


De eerste klachten

Op donderdag werkte ik thuis en merkte ik dat mijn keel wat droog voelde. Ik vertrouwde het meteen al niet en maakte online een afspraak om een coronatest te doen. Het blijkt dat mijn opdrachtgever die dag positief is getest, dus de kans dat ik het ook had opgelopen was groot.

Met een een algeheel gevoel van “meh” ging ik naar bed. Vrijdagochtend werd ik ijlend wakker, ruim 38 graden koorts, na wat woelen en draaien nogmaals getemperatuurd: 38.9 graden, bah. Met wat paracetamol en een lange douche achter de rug heb ik me laten testen op een test-locatie hier in de buurt. Mijn klachten betekenden automatisch dat MrsFireMe niet mocht gaan werken en onze MiniMe niet naar school mocht gaan. Uit voorzorg maakte ook Mrs een afspraak voor een coronatest.


Coronatest

Ik had me nog niet eerder laten testen, wel e.e.a. gehoord natuurlijk. Toevallig kwam ik dit filmpje tegen; wel je geluid aanzetten! Ik krijg er geen genoeg van, sorry.

Maar goed, zo ging de test bij mij niet. Wat dat betreft is het wel echt goed geregeld in die teststraten. Na het (online) maken van de afspraak krijg je een tijd waarop je je in de teststraat moet melden. Met de auto was ik letterlijk binnen 5 minuten klaar, het was niet bijzonder druk en de test was in enkele seconden gebeurt. Formeel staat er 48u voor voordat je de uitslag krijgt, maar in de praktijk is het vaak al binnen 24u bekend.

Op zaterdagochtend kreeg ik de uitslag te zien: positief. Blijf binnen, GGD neemt contact met je op. Hmm shit, dit is waar ik bang voor was. Inmiddels was de koorts gelukkig gedaald en kreeg ik daar een verkoudheid voor terug. De test van Mrs FireMe was gelukkig negatief.

Op zondag en maandag verdween de verkoudheid langzaam en kreeg ik allerlei pijnen door heel het lichaam. Van voeten tot schouders en van buik tot rug, werkelijk alles doet pijn. Smaak en reuk zijn nog intact.

Het is nu dus dinsdag, ongeveer een week na de besmetting en 5 dagen na de eerste symptomen; de pijnen zijn nog niet verdwenen. Ik hoop dat dit deze week minder gaat worden zodat we weer normaal kunnen gaan doen.


In isolatie

Ik leef de afgelopen dagen zoveel mogelijk in isolatie. Op een eigen kamertje en kom zo min mogelijk in de buurt van mijn vrouw en dochter. Vooral met eten is dat ongezellig, maar het is (hopelijk) van korte duur. Gister heb ik kunnen thuiswerken en ook vandaag maakte ik mij weer nuttig achter de PC. Ik ben in ieder geval blij dat dit milde klachten zijn en dat we tot dusver bespaard zijn van ziekenhuisopname en de andere doomscenario’s.

Ben jij al eens getest?

Photo by Govind Krishnan on Unsplash
Berichten gemaakt 109

12 gedachten over “En toen….kreeg ik corona ?

  1. Ik ben voor 8.30 uur getest in de teststraat van mijn werkgever, omdat een collega besmet was en ik verkouden was. Heel vervelend zo’n stokje dat ze door je hoofd heen willen duwen ? De rest van de dag hoofdpijn gehad. Om 16.00 uur al de uitslag gekregen, dat was wel lekker snel. De test was gelukkig negatief. Vrijwel niemand die ik ken heeft het virus gehad. Ik houd me wel zoveel mogelijk aan de regels, maar blijf er niet om thuis.
    Sterkte met het herstel.

  2. Beterschap! Ik heb gelukkig nog niet hoeven testen, dat lijkt me bijna nog erger dan het hebben 😉 Moet wel zeggen dat ik natuurlijk het voordeel van thuiswerken heb én ook extra oplet omdat ik ook geen risico wil lopen met mijn zwangerschap/bevalling. En het scheelt dat het hier in Friesland toch minder prominent aanwezig is dan in andere delen van het land.

      1. Jeetje zeg, wat naar. En dat ook nog tijdens een verbouwing: wat een stress (kan ik me indenken). Ik hoop dat je je nu beter voelt. Wel fijn dat je snel weer aan het werk kon. Ieder centje voor de verbouwing is mooi meegenomen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.