Bitcoin Logo

Gestart met crypto

Enige tijd geleden ben ik benaderd om mee te werken aan een nieuwe cryptovaluta voor back-end werk, zelf deed ik nog niets met crypto. Omdat ik toch langzaam geïnteresseerd raakte ben ik me er wat meer in gaan verdiepen.

Afgelopen week heb ik met Mrs FireMe besloten dat we 1000 EUR van ons spaargeld zouden gebruiken als “speelgeld” om mee te handelen op de cryptomarkt.

 • We spraken af dat we niet zouden verkopen met verlies
 • We maakten een account aan op Bit-Z, een van de vele exchanges waarop je kunt handelen met crypto.
 • We schaften via BTCDirect.nl maar liefst 0,072 Bitcoin aan en rekenden ~1000 EUR af via iDEAL
 • We gaven als “wallet” adres het Bitcoin adres van ons Bit-Z account op, zodat de BTC vanuit BTCDirect bij Bit-Z terecht zouden komen.

Hier zag ik dus meteen wat de valkuil van Bitcoin is/wordt. Het duurde bijna een uur voordat mijn transactie was verwerkt. Maar goed, de “waarde” is verplaatst van A naar Z, zonder tussenkomst van een bank, fantastisch 😉

Ik besloot vervolgens sowieso in 1 munt te “investeren” (let je op het subtiele gebruik van mijn aanhalingstekens?). Namelijk Tron / Tronix / TRX. Deze munt is in november van start gegaan en heeft eind 2017/begin 2018 een enorme stijging doorgemaakt. Deze week dipte hij weer flink dus dat leek me een mooi moment om in te stappen.

Daarnaast stak ik nog een deel van de Bitcoin waarde in een munt die langzaam leek te stijgen. Het idee was om voldoende winst te maken zodat we langzaam onze 1000 EUR weer terug zouden verdienen. De munt was Viuly (VIU), deze kocht ik op een waarde van 0,00000206BTC. Natuurlijk zakte hij meteen verder naar 0,00000177BTC, daar legde ik de rest van onze voorraad in en toen was het wachten geblazen.

Volatiel zegt u?

De cryptomarkt is erg volatiel, een munt die vandaag 0,001USD waard is kan in een dag zomaar 100% stijgen. Het is werkelijk het wilde westen, op Twitter gaan de meeste bizarre geruchten rond, er zijn Telegram groepen waarop mensen zogenaamde pump-and-dumps afspreken en iedere cryptoboer lijkt te handelen met de nodige voorkennis en inside-information.

Ik zag de waarde van VIU alleen maar verder dalen. Ik heb het een paar dagen aangekeken en toen hij op een niveau van 0,00000222BTC was heb ik alles weer verkocht. Zonder verlies maar met een kleine winst van omgerekend zo’n 60USD. Maar toen gebeurde het: ik keek de volgende dag nog eens en zag dat VIU maar liefst 120% was gestegen in 24u. De volgende dag steeg hij nog eens ruim 80%.

Goed….en zo gaat het dus, ik had die 500EUR inleg dus misschien wel kunnen verdrievoudigen, in 2 dagen tijd. De waarde die ik nu in Tron heb zitten laat ik dus staan, zodra de inleg is verdubbeld of meer dan ga ik nadenken over verkopen. Inmiddels is onze 0,072BTC nog 0,0611BTC waard dus verkopen zit er nog even niet in.

Zit jij al in crypto’s? Wat is je strategie?

PS: De link naar Bit-Z is een affiliate link. Mocht je je via deze link aanmelden ontvang ik een kleine vergoeding!

Berichten gemaakt 109

15 gedachten over “Gestart met crypto

 1. Leuk om zo een beetje te “spelen”. Wij zijn nog niet begonnen met beleggen in crypto, weet ook nog niet of we dit gaan doen. Hebben er ons tot nu toe nog niet erg veel in verdiept, misschien langzaam eens oppakken.

  1. Bedankt voor je reactie, ik zal de stand van de crypto-beleggingen meenemen in de maandelijkse update. Het blijft voor mijn gevoel speculeren, natuurlijk zijn er best leuke initiatieven met de Blockchain te verzinnen, maar het heeft allemaal veel weg van hypes 🙂

 2. Geen crypto speculatie hier. Het resterende spaargeld gaat volledig in de hypotheek.

  Ik blijf het als speculeren zien. Behalve techniek en vertrouwen staat er in tegenstelling tot geld niets tegenover. Geen economie, geen belastingen, geen leger, geen grondstoffen (Behalve in Venezuela, waar de olievoorraden als “onderpand” worden gebruikt)

  Mijn strategie voor het speculeren zou zijn:
  – Na dalende koers instappen.
  – Bij winst de helft verkopen en cashen.
  – Bij de volgende dalende koers wederom instappen etc.

  Die bubbel gaat een keer uiteenspatten, volgende week of over 2 jaar en dan moet je zoveel mogelijk in cash hebben geconverteerd ten koste van een iets lager rendement, want je hebt alleen rendement wanneer je de investering weer terug verkoopt in cash.

  Ik weet het niet beter, ik ben slechts ervaren. Ervaren betekend dat ik dezelfde fuck up al een keer gemaakt heb en €3500 ben verloren in de dotcom bubbel rond 2000 😉

  1. Jouw strategie is inderdaad hoe ik het ook wil aanvliegen, ik heb me echter laten verleiden om alles nu op 1 munt in te zetten, misschien was het beter geweest als ik max. 75% had ingezet en de rest als “cash reserve” te houden….maar inderdaad, het voelt als een bubbel 🙂

 3. Dapper! Normaal is het inderdaad slim om bij een dal in te stappen, maar bij cryptocurrencies weet je het nooit, zeker niet bij de kleine altcoins. Sommigen zakken weg om nooit meer terug te komen…

  1. Ja ik hoop het ook, voorlopig zitten ook wij “vast”, het is geld dat we kunnen missen maar het idee om snel wat winst te pakken is even geparkeerd 🙂 Succes met de Combicoin!

 4. Welkom bij de crypto community! Goed om te zien dat je bewust bent van het feit dat het meer gokken/speculeren is dan echt investeren.

  Het is een bijzondere wereld waarin verlies / winst / verlies op dezelfde dag met grote percentages aanwezig kunnen zijn. Ik doe het eigenlijk zoals ik met mijn dividend aandelen doe, namelijk holden. Oftewel #HODL in crypto termen 🙂

  Leuk om een mede-Tron eigenaar te zien. Voor mij is het vooralsnog XRP, XLM, TRX, ETN en EOS.

  1. Dank voor je reactie en het delen van je portefeuille. Naar Ripple heb ik al een paar keer gekeken, zelfs MrsFireMe had het er maanden geleden al over. Afgelopen tijd is hij een paar keer onder de dollar gedoken om vervolgens weer terug te keren naar hogere waarde…het blijft inderdaad speculeren. Ik ga je blog volgen!

 5. Leuk om terug te lezen, nu 1 jaar later in een andere fase. Mijn enige munt die altijd groen is gebleven is de Ripple 🙂 Helaas had ik daar niet eens zoveel aandeel bij 0,19, zo ja dan zag mijn portefeuille er nu minder rood aan. Momenteel ben ik juist weer aan het investeren. Het is nog niet gedaan en de techniek en business is enorm ijverig dus dat is een ingeslagen weg die niet gaat stoppen. Ook ik heb een beetje TRX. Ben nu aan het bijkopen om nog een 1 volle BTC te krijgen.

  Van de week mijn nieuwe iPhone binnen en heb zojuist al mijn 2FA accounts handmatig overgezet van mijn crypto exchanges Coinbase, Binance e.d. Zodra ik mijn oude iPhone verkocht heb dan koop ik er BTC van 🙂 Ben jij nu ook nog actief of heb je het vertrouwen verloren?

  1. Ripple is inderdaad wel de meest stabiele factor in mijn portfolio haha, al sta ik daar nog wel steeds in het rood. TRX is wat mij betreft een flinke flop geworden, enorm veel gehyped en gepumped. Ik investeer niet meer in crypto, mijn verwachting is dat er een of enkele coins zullen overblijven en ik kan niet voorspellen welke dat zijn. Ik heb nu nog voor +/-1200 EUR aan crypto en dat heb ik afgeschreven; als het meer waard wordt is dat mooi meegenomen en als er niets van overblijft dan zal ik daar niet van wakker liggen. Oorspronkelijk ben ik met 1 BTC begonnen welke ik in ruil voor tijd/kennis kreeg, daarnaast hebben we 1000 EUR spaargeld erin gestoken. In mijn vriendenkring zitten mensen die nog steeds heilig in BTC geloven. Ga je alleen voor BTC of hou je er nog andere coins naast?

 6. Ja ik heb een brede portfolio maar meeste zit we in btc. Als BTC echt gaat aanslaan gaat de rest ook in waarde stijgen. Ik geloof er nog in maar als het ons verlies wordt dan kunnen we het loslaten. Sowieso een interessante instelling in het leven om vrij te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.