De fiets

Al regelmatig zie ik hem voorbij komen, de fiets als bespaarmiddel. Ook hier maak ik sinds enige tijd gebruik van, al is dat soms wel wat lastiger omdat ik bij meerdere klanten werkzaam ben. 1 klant bevind zich op +/- 30 autominuten in een nogal file-rijke-omgeving, met de fiets maak ik deze rit van ongeveer 18 kilometer twee dagen in de week. Dat resulteert in +/- 70km per week. Voor iemand die verder niets aan sport doet is dit toch een stukje beweging. Een andere klant bevindt zich op 35km afstand, dat vind ik nog net even te ver, zeker omdat er geen douche is om even op te frissen.

Het begint voor mij eigenlijk al op de avond voordat ik ga fietsen, ik zorg ervoor dat mijn lunch alvast klaarligt en de keuken is opgeruimd zodat ik ’s morgens na het ontbijt in 1x door kan. ’s Morgens nog even checken op Buienradar of we het drooghouden en dan vlot de fiets op.

Hoeveel het financieel bespaart is lastig te bepalen, mijn auto verbruikt op dergelijke ritten zo’n 1 liter diesel op 16 kilometer, dus zeg dat ik er 4 liter diesel mee bespaar. Dat is met een literprijs van € 1.37 zo’n € 5,48. Helaas moet ik een stukje over het water waarbij er weer kosten voor het veer worden gemaakt. Ik moet er vooral genoegen mee nemen dat ik meer beweeg en wat files vermijd.

Ondanks dat het fietsen soms zwaar is bij tegenwind en/of regen voelt het altijd weer als een prestatie, het geeft echt energie. Op de fiets luister ik naar podcasts of Spotify maar vaak geniet ik gewoon van de rit, het ochtenddauw of gewoon even alles vergeten van wat je die dag hebt meegemaakt.

Fiets jij ook al?

Berichten gemaakt 109

11 gedachten over “De fiets

  1. Jaaaa wat een prestatie zeg, geweldig!!! Zo fanatiek ben ik nog lang niet, ook met regenachtig weer laat ik hem nogal snel staan….respect!

 1. Wij doen zo goed als alle verplaatsingen met de fiets. Enkel als de afstand te groot is , we omvangrijke zaken moeten meenemen of we taxi spelen voor mijn bejaarde moeder nemen we de auto.
  Ik doe alle boodschappen per fiets : fiets en rugzak. Mijn man gaat elke dag met de fiets werken : 6 km enkel dus in totaal 12 km woonwegverkeer en krijgt voor elke gereden km 0.22 euro onbelaste fietsvergoeding. Mooi meegenomen niet ?

  1. Dank voor je reactie! Bij ons zit het fietsen er nog helemaal niet zo ingebakken, fijn dat je op die manier dubbel profiteert van de fiets (gezond bezig en vergoeding voor reiskosten)!

 2. Heerlijk, fietsen. Ik fiets dagelijks 10km woon-werk verkeer. Weer of geen weer, met mijn goede regenpak en hoesjes voor over mijn schoenen maakt me dat niets uit.
  Vergeet ook niet dat fietsen veel gezondheidsvoordeel en dus besparing op zorgkosten op kan leveren op de langere termijn.

  1. Kijk, allemaal gezond bezig. Juist….die hoesjes over je schoenen, dat moet ik ook nog hebben! Een goed windjack, handschoenen, muts en tas heb ik al 🙂

 3. Ik fiets te weinig. Als het weer beter wordt pak ik wel weer de racefiets. Helaas niet naar het werk. In de eerste plaats is dat met ruim 40KM te ver vind ik, en in de tweede plaats omdat er geen douche mogelijkheid is. Anders had ik het zeker vaker gedaan.
  Ik heb wel eens nagedacht over een speedbike, maar die krengen zijn met ongeveer €8000 nog onbetaalbaar/oninteressant.

 4. In de zomer fiets ik veel naar m’n werk. Tenminste, veel, ik werk vaak 2 dagen per week thuis, ben op vrijdag vrij dus 2 dagen op de fiets. Dat is toch zeker 9km per dag en dat 2 dagen lang. Gekkenwerk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.