De langverwachte boodschappenblog

Vele van jullie waren geïnteresseerd in onze wekelijkse boodschappen. Ik zie daar persoonlijk niet zoveel toegevoegde waarde in simpelweg omdat ik nooit boodschappen doe. Ik vind het vervelend om in de winkels te lopen, hou niet van drukte en irriteer me aan de rijen bij de kassa. Hulde aan mijn betere helft dus, die deze huishoudelijke taak met alle liefde uitvoert en vaak al ’s morgens voor 8uur voor de gesloten deuren van de supermarkt staat (I kid you not).

In ons dorp zijn er meerdere supermarkten, we hebben een Albert Heijn, Plus en Lidl. Daarnaast natuurlijk de bakker, groentenwinkel en delicatessenwinkel, maar “ons bin zuunig” dus daar komen we zelden.
We eten veel verse groenten, in één keer onze weekboodschappen doen is voor ons niet haalbaar. De boodschappen worden op dinsdag en vrijdag gedaan, en dan vooral bij de Lidl.

Vegan?

Mijn vrouw en dochter eten nog kaas en kip tijdens lunch, ik eet zelf alleen nog maar salades. Mijn ontbijt zijn 2 volkoren-boterhammen, meestal met pindakaas en/of hagelslag.

MiniMe krijgt naar school meestal een boterham met kip mee, met daarnaast de nodige rauwkost zoals komkommer, snoeptomaatjes en/of snoeppaprikaatjes.

Toen we begonnen met het vegan eten merkten we dat onze Lidl eigenlijk niet zoveel in het assortiment had. Zo misten we bijvoorbeeld de kikkererwten welke toch regelmatig terugkomen in gerechten en het maken van hummus. Dit soort zaken kochten we dan bij Albert Heijn e/o Plus. Sinds een paar weken is het assortiment uitgebreid en halen we deze ook deze zaken bij Lidl.


Mrs FireMe houdt een Excelsheet bij met daarin de producten die we vaak gebruiken en prijzen per supermarkt, zo weten we bij het maken van de wekelijkse boodschappenlijstjes waar we iets moeten halen.

Sushi date

Afgelopen zaterdag bezocht ik de FIRE meetup in Haarlem, omdat zo’n meetup vaak wordt afgesloten met een etentje had ik thuis al doorgegeven dat ik niet zou mee-eten. Mijn dochter wilde graag sushi maken, dus kochten we een sushi-kit, eieren, kip, avocado en surimisticks. ’s Avonds was er nog een klein tapas-avondje gepland tussen MrsFireMe en MiniMe met wat kleine hapjes. 9 jaar en zo’n fijnproever…

Lunchsalades

Mijn lunchsalades bestaan vooral uit:

 • Veldsla
 • Tomaatjes
 • Komkommer
 • Bleekselderij
 • Paprika
 • Avocado

Dit vul ik aan met een zelfgemaakte dressing van hummus, knoflook, citroensap, dille en wat pittige piri-piri-olie uit Portugal. En soms gaat er nog wat falafel doorheen als dit over is van het avondeten.

De salades zijn smakelijk, het kost iets meer moeite om het ’s morgens klaar te maken maar aan de andere kant is het een stuk gezonder en scheelt het maandelijks een flinke uitgave in de bedrijfskantine.

Wat stond er op het menu?

Deze week aten we:

 • Rode kool, aardappels, vegetarische burger
 • Chili Sin Carne met rijst en zelfgemaakte tortilla’s (hier eten we 2x van)
 • Huisgemaakte champignonsoep met stokbrood en tapenade
 • Vegan pasta bolognese
 • Sushi avondje met tapas
 • Vegan bloemkool-linzen curry met naanbrood
 • Tweede portie van de chili sin carne

Dit zijn voor ons goede, vullende en smaakvolle gerechten. Allemaal vegan, met uitzondering van de sushi date van MrsFireMe en MiniMe.

De bonnetjes!

Wat sprong er deze week uit

Ondanks dat ik echt wel op mijn alcoholgebruik let kochten we port. Dat vinden we allebei lekker, af en toe een glaasje als we op de bank zitten. Het liefst met een bakje ongezouten en ongebrande amandelen. Ook waren de vaatwastabletten op en kochten we een zakje chips en popcorn. MiniMe mocht op vrijdagavond naar The Voice Of Holland en lekker laat opblijven dus.

De sushi en tapas maakte het deze week allemaal wat duurder en zo’n ready-to-eat avocado is toch ook wel prijzig.


Ons boodschappenbudget is 100 EUR per week voor 3 personen. Nadat de maandelijkse belediging is overgemaakt neemt MrsFireMe het boodschappengeld voor die maand contant op.

Vaak komen we goedkoper uit dan die 100 EUR en de rest verdwijnt dan in de spaarpot. Deze week zaten we er met een schade van 87,95 EUR wel erg dicht tegenaan.

Welnu, ik ben natuurlijk heel benieuwd waar jij je boodschappen haalt! (Maar-niet-heus ;))

Update

Er lijkt op deze maandagmorgen een ware rage te ontstaan in boodschappen-blogs. Voor het overzicht link ik graag naar andere bloggers die iets over hun boodschappen vertellen:

 • Marimma van Struikelen.com zorgt goed voor haar innerlijke zelf. Toch heeft ze moeite om producten met stickers te laten liggen. Het resulteert in een flinke lijst van artikelen in de bonus.
 • Lonneke van Project Lonica leeft in Spanje op een Asturiaanse berg in een mooi geel huis. Omdat je daar geen supermarkten in de buurt hebt moet ze toch altijd groot inslaan. Fijne blog met veel gezonde ingrediënten!
 • Dromen & Doen geniet van al het lekkers dat haar favoriete supermarkt te bieden heeft, van vegan tot smoothies, aanrader!
 • Chris van The Pursuit Of Hot Blog liet zich verleiden om groot in te slaan voor zijn 3 vrienden. Helaas hadden zij last van goede voornemens waardoor Chris nu genoodzaakt is om zijn dieet aan te passen.
 • GeldNerd schreef toevallig ook over zijn boodschappen. Het viel me op dat hij toch wel van luxe dingen houdt. Naast gadgets en dure brillen is het kaaswinkeltje en de groentenjuwelier toch een flink onvoorspelbare factor in zijn boodschappenbudget!
 • NietTot71 blogde over zijn boodschappen, het blijkt dat hij lastig afstand kan doen van zijn kaasbolletjes.
Berichten gemaakt 109

30 gedachten over “De langverwachte boodschappenblog

 1. Wat een fijne blog weer FireMe. Je zou niet zeggen dat je een hekel hebt aan boodschappen doen hoor. Dit boodschappenblog is met zoveel passie geschreven. Ik vind het knap, met 3 personen genoeg aan 100 euro per week.

  1. Dankje Dromen & Doen, toch denk ik niet dat ik er een gewoonte van maak. Het kost me zelfs moeite om maar na te moeten denken over die boodschappen. Fijn dat je jouw ritueel ook hebt gedeeld, ik heb echt het gevoel dat we van elkaar leren!

  1. @J Bedankt voor je reactie, ik laat dit direct lezen aan mijn vrouw. We hebben geen magnetron, maar je herinnert me er nu wel aan dat we het misschien maar eens gewoon met mais in een pan moeten gaan maken!

 2. Wat een nette lijst, zeg! En wat fijn dat je al die tips hebt gekregen om nog wat zuiniger aan te doen. Volgens mij komen jullie met deze lijst ver onder de NIBUD-adviezen uit. Dat is toch een fijn bedrag dat je dan bespaart, per jaar!

  1. Bedankt voor je reactie Marimma, toch blijkt uit jouw blog dat het ook loont om op de stickers te letten! Ik bedoel, zoveel producten in de bonus, op een zaterdag, ik vind het een applaus waard en ga dit ook zeker aan mijn vrouw laten lezen. De Lidl is niet heilig.

  1. Ja ik vind het ook echt leuk om te lezen Chris, wel jammer dat jouw vrienden het lieten afweten, trouwens…ik hoop dat je het allemaal krijgt weggewerkt met je aangepaste dieet!

 3. Tjee, weer een boodschappenblog.
  Leuk om te lezen, kun je dit misschien wekelijks laten zien.
  En vind het knap dat je deze relatief lage uitgaven hebt. Keep on..

  1. He Pasja ja het lijkt bijna wel toeval? Ik twijfel nog wel om dit wekelijks te doen hoor, ik word niet graag teveel geconfronteerd met boodschappen. Misschien maandelijks, dat wel.

  1. Thanks Kaas! Ja als we het doen dan pakken we ook wel meteen uit, toch denk ik dat er nog wel wat te verbeteren valt, dus wie weet!

 4. Wat een verrijking, deze boodschappenblog. Ik vind het altijd een toevoeging wanneer je een inkijkje krijgt in het persoonlijke leven van een blogger. Ook ik koop altijd mayonaise in een tube!
  Een tip die nog niet genoemd wordt is het kopen van verzorgingsproducten (tandpasta, gezichtsreinigingsdoekjes), dit kan vaak veel goedkoper bij (budget)drogisten in de aanbieding.

  1. Dankjewel Noor! Normaal kopen we vegan mayo in een pot, deze tube is er zomaar tussendoor geslopen…Ik ga je tip zeker gebruiken

 5. Je dochter heeft wel smaak zeg. Zal ze wel van jou hebben. Ik zag al een mooie auto voorbij komen van het weekend en hoorde nog iets over een Duits type. Ik houd er van. Misschien moet ik toch maar meer naar de Lidl, dan houd ik ook geld over voor een Duitse wagen.

  1. Je wordt er ook niet raar op aangekeken als je met Duitse auto’s bij een Duitse supermarkt aankomt, je zult echt versteld staan 😀

 6. Een Excelsheet voor de boodschappen gaat zelfs mij te ver maar ik heb nog niet zo lang geleden een aantal bonnetjes van de Lidl vergeleken met de prijzen bij de AH. Ik kwam steeds in totaal op zo’n 15% voordeel t.o.v. AH. Dus wat we kunnen halen we bij de Lidl (wij zijn ook veganist en de versafdeling is daarr sowieso beter) en de rest (ook bulk) slaan we in bij de Appie.

 7. Kan niet anders zeggen dan dat jullie erg netjes boodschappen doen! Mooi budget!

  Wij zitten met 2 personen (en een hond:) rond de 80 euro per week (Hoogvliet)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.