Boekreview – Playing With FIRE

Al sinds ik met FIRE bezig ben lees ik veel Amerikaanse blogs en luister ik veel podcasts. Op de Resources pagina vind je de allerbeste links.

In deze review lees je meer over het boek Playing With FIRE van Scott Rieckens. Dit boek heb ik binnen 24u uitgelezen, het greep me vast en was boeiend van begin tot het eind.


Ik kreeg zelfs wat kritiek van Mrs FireMe, dat ik dit hele weekend wel met FIRE bezig was; zaterdag de hele dag naar de meetup in Haarlem en zondag de hele dag in dit boek….ooooops!

Ik ben een enorme fan van het project Playing With FIRE. Het is een project dat onlangs op Kickstarter heeft gestaan en heeft als doel om FIRE bij meer mensen bekend te maken, onder meer door het maken van een documentaire over dit onderwerp! Ook hoorde er een boek bij dit project.


Zodra het boek in de voorverkoop was heb ik het dan ook direct besteld. Ik support het project op alle mogelijke manieren. Afgelopen weekend lag er een leuke verrassing op de deurmat: Het boek van Scott!

Playing With FIRE review
How far would you go for financial freedom?

In het kort en zonder al teveel te verklappen

Het boek is geschreven door Scott Rieckens. Een goed verdienend entrepreneur die samen met zijn vrouw Taylor een luxe leven leidt. Ze leven in een dure omgeving en laten zich verleiden tot lifestyle-creep; nieuwe dure auto’s, lidmaatschap van de boatclub, dure vakanties en meer van dat.

Na een poos realiseren ze zich dat al die uitgaven toch niet leiden tot meer geluk en voldoening in het leven. Door de hoge maandelijkse lasten zitten ze vast in de ratrace, ze kunnen eigenlijk geen kant op.

Op een ochtend op weg naar zijn werk luistert Scott in de auto naar een podcast van Tim Ferriss. Hier was Mr Money Mustache te horen en Scott had zijn openbaring. MMM vertelde precies wat Scott moest horen, hij zette zijn auto langs de kant en belde zijn werk om te zeggen dat hij later was.

Waarom FIRE

Scott moet natuurlijk wel zijn vrouw aan boord krijgen, dit resulteert in een paar leuke passages die voor ons erg herkenbaar waren. Mijn betere helft moest er smakelijk om lachen en herkende erg veel dingen.

Er zijn stukjes geschreven door zijn vrouw Taylor om haar kijk op de gebeurtenissen te beschrijven.

Er worden drastische beslissingen gemaakt, allemaal toegelicht met cijfers en de nodige “struggles” en twijfels die daarbij komen kijken.

Filmpje bij het praatje

Conclusie: FireMe Aanrader!

Als je serieus met FIRE bezig bent vind ik dat je dit boek echt moet hebben gelezen. Het leest heel makkelijk weg en is erg actueel. Indien je het via mijn linkje aanschaft ontvangt deze blog een kleine vergoeding en daar ben ik je natuurlijk erg erkentelijk voor. Het kost je bovendien niets extra 😉

Berichten gemaakt 109

6 gedachten over “Boekreview – Playing With FIRE

    1. Ja zeker, het boek is ook echt leuk. Nu alleen nog even proberen om de release party van deze documentaire ook naar Nederland te halen zodat we hem met “onze” FIRE movement kunnen aanschouwen. Cheesy had hier al contact over met de producers.

  1. Erg interessant! Ben benieuwd wat voor effect het FIRE project zal gaan hebben. Ik denk dat veel mensen in een opwelling hieraan mee willen doen maar dan toch snel afhaken.. Ook in dit geval, FIRE komt je niet aanwaaien.

    Succes!

    1. Thanks FC! We zullen het zien, ik ben zelf ook nog niet zolang onderweg maar voel dat het nooit meer hetzelfde zal zijn 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.