Het duurste Valentijnscadeau tot nu toe

Vorige week was mijn vrouw MrsFireMe een weekje alleen op vakantie. Ze vertrok zaterdag 8 februari naar Portugal, waar zij een AirBnB huurde. Spannend voor haar, voor het eerst helemaal alleen op vakantie, maar ook voor mij en dochter.

Een verrassing

Al sinds onze laatste grote verbouwing (2013) is ons toilet beneden een doorn in ons oog. We hadden tijdens die verbouwing geen budget meer om het toilet een metamorfose te geven. Eigenlijk hadden we het afgelopen jaar beet willen pakken maar door allerlei excuusjes is het er gewoon niet van gekomen.

Het leek me dan ook een leuke verrassing om van haar afwezigheid gebruik te maken en het toilet nu eindelijk eens te vernieuwen.


Alles in stilte

Ik heb een van mijn vrienden gevraagd of hij me kon helpen, ik had nog niet eerder een toilet vervangen dus wat extra handjes (en gereedschap) waren meer dan welkom. Natuurlijk mocht MrsFireMe nergens van weten. Ik bestelde de benodigde artikelen en op de ochtend dat ik haar had afgezet bij het vliegveld heb ik meteen een rondje bouwmarkten en verhuurbedrijf gereden om alles in huis te hebben.


Gokken?

Ondanks dat het het kleinste kamertje in huis is, kun je natuurlijk alle kanten op met een toilet. Een rijke keuze uit tegels op vloer en wand, kleurgebruik, afwerking etc maakt het er niet makkelijker op. MrsFireMe is al geen held in het maken van keuzes, laat staan als een ander dat voor haar doet. Gelukkig was daar een redding in de vorm van haar Pinterest-bord waarop ze een verzameling had aangelegd van toiletjes die haar aanspraken. Natuurlijk heb ik zelf ook een mening en smaak dus die twee bronnen van informatie heb ik samengevoegd.


Werkzaamheden

Qua klussen ben ik het type dat teveel nadenkt en te weinig doet. In plaats van beetpakken denk ik er (te) lang over na voordat er iets gebeurd. Dit is totaal geen handige eigenschap dus dat heb ik omgedraaid. Toen ik thuiskwam heb ik meteen het water afgesloten en het oude toilet + fonteintje verwijderd. De leidingen in het toilet dopte ik tijdelijk af. Zo! En nu kon ik echt niet meer terug 🙂

We plaatsten een inbouwreservoir met een houten ombouw. Ik plaatste een voorzetwandje om wat leidingen weg te werken en leerde m.b.v. YouTube hoe ik mijn wanden mooi kon stuken. Op de muren zat van die structuurverf met dikke korrels dus dat heb ik netjes vlakgestreken met een dun laagje Fix & Finish.

Ik huurde een tegelsnijder en leerde tegelen. Mijn vriend heeft een slijptol voor de lastige stukjes. Ik kocht blijkbaar keramische tegels, geen idee wat dat inhield maar #&*$ wat zijn dat harde tegels! Met diamant-slijpschijven, -boren en -zagen gingen we de boel te lijf.

Verder leerde ik hoe ik tegels moet voegen en hoe ik een fonteintje bevestig aan een voorzetwandje.


De kosten

Omdat MrsFireMe onze privé-rekeningen in haar ING app heeft kon ik de materialen niet met de privé-pas aanschaffen anders zou ze het direct zien 🙂 Gelukkig kon ik het voorschieten vanaf mijn zakelijke rekening dus ze heeft er niets van gemerkt….totdat…..ik een keer in de bouwmarkt stond en mijn zakelijke pas niet bij me had ?‍♂️. Dus toen heb ik toch maar de privépas gebruikt en MrsFireMe geïnformeerd dat ik een cadeautje voor haar had gekocht. Voor € 90…. bij de bouwmarkt….die piekerde zich de rest van haar vakantie natuurlijk rot 😀

Uiteraard heb ik alle uitgaven bijgehouden in een Excelsheet en tot nu toe staat de teller op €1317. Ik denk dat we in totaal op zo’n €1500 gaan uitkomen omdat er nog moet worden geverfd en accessoires nog moeten worden uitgezocht.


Weer thuis!

Op Valentijnsdag kwam MrsFireMe weer terug. We haalden haar ’s avonds op en lieten haar thuis het cadeautje zien. Ze was heel blij en had het totaal niet verwacht, ook de keuze van tegels viel heel goed in de smaak (en ja, ze zou het echt zeggen als ze het niet mooi zou vinden). De €90 uitgave in de bouwmarkt had haar op een heel ander spoor gezet. Ik heb het helaas niet helemaal af gekregen omdat ik geen superklusser ben en tussendoor ook nog moest werken, huishouden regelen en voor onze dochter MiniMe en hondje zorgen.


Foto’s tot nu toe

Plaatjes bij de praatjes. Er moeten dus nog wel een paar zaken gebeuren voordat het helemaal klaar is maar het geeft een goede indruk van hoe het was en hoe het wordt.

En nu? Op naar de badkamer? Wie weet 😀

Photo by Miroslava on Unsplash

Berichten gemaakt 109

8 gedachten over “Het duurste Valentijnscadeau tot nu toe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.