FireMe in de media

Onlangs werd ik door Peaks benaderd om mee te werken aan een artikel over FIRE, pensioen, beleggen en eerder stoppen met werken. Het was een erg leuk interview waarop ik ook aardige reacties kreeg van collega’s, bekenden via WhatsApp (hoi Peet) en op onze FIRE Slack chat. Het artikel werd ook gedeeld op social media zoals Instagram, FaceBook en LinkedIn.

Het artikel is door Peaks geschreven na een interview. Ik ben zelf geen gebruiker van Peaks en ontvang ook geen commissie voor deze blog.

Omdat ik zelf geen FaceBook meer heb kwam ik er via een omweg achter wat de reacties op het artikel waren. Om sommige reacties moest ik wel gniffelen en ik voelde toch de behoefte om er een paar te delen en erop te reageren, dus dat doe ik dan maar via deze weg.


Bij mama?

Roy vroeg zich af of ik weer bij m’n moeder woon. Uhm, nee Roy, al een jaar of 20 niet meer. Desalniettemin zou dit wel een flinke boost kunnen geven aan de reis naar financiële onafhankelijkheid, dus ik ga je idee even voorstellen aan Mrs FireMe!

Woonlasten vormen voor veruit de meeste gezinnen een substantieel deel van de vaste maandelijkse lasten. Als je hierop kunt bezuinigen kun je een flinke slag slaan. In de FIRE wereld wordt deze techniek ook wel “house hacking” genoemd. Bij familie intrekken is daar een vorm van, maar ook (een deel van) je huis verhuren of samenwonen met vrienden/vriendinnen zijn mogelijkheden.


Brood beleggen

Danny belegt zijn brood. Dat doe ik inderdaad ook ’s morgens. Meestal 2 bruine boterhammetjes met pindakaas. Daarnaast beleg ik ook mijn geld, niet op die bruine boterhammen natuurlijk, maar gewoon op de beurs. “Invest you must” is een quote van John C. Bogle, Google hem eens, zou ik zeggen.

Beleggen is op lange termijn een bewezen manier om je vermogen te laten groeien. Ik geloof niet in get-rich-quick schemes en laat mijn geld voor me werken op de beurs.


Sprookjes vertellen

Michel gelooft in sprookjes.


Joey zit nog in de rat-race

Joey van Bennekom in de ratrace

Joey denkt er het zijne van en dat is zijn goed recht. Als het verhaal overkomt als dat van De Speld dan is er blijkbaar toch iets blijven hangen? Gelukkig kan John wat handige toelichting geven:

Het zijn wel wat extreme voorbeelden want zonder autorijden en vakanties kunnen wij nog niet…maar dit is zeker een heel goede insteek om zoveel mogelijk te sparen voor een langere periode (jaaaaaren)… Maar ik vermoed dat Joey een die-hard deelnemer is in de rat-race:

Joey van Bennekom in de rat-race

Nu zou ik natuurlijk kunnen zeggen dat ik dit type op mijn nieuwe laptop terwijl ik al bijna 3 weken in Portugal zit, genietend van een goed glaasje port na een heerlijk diner met vrouw en kind…maar nee, ik doe het gewoon niet, OK? Proost Joey 😉


Genieten & Balans!

Absoluut mee eens, Adil! Dit is exact waar het om draait, die balans. Ik denk dat we die balans wel hebben gevonden.


FIRE met 4 kinderen

Ik zal zeker niet ontkennen dat het een lastige opgaaf zal zijn met 4 kids. Toch kan een stukje FIRE gedachtengoed nooit kwaad en gelukkig kwam daar vriend “Kaas” Cheesy Finance met een reactie die het goed samenvat:

Uiteraard leverde het ook leuke reacties op, met name mensen die partners en familieleden op dit artikel wezen. Heb jij het ook gelezen, wat vond je ervan?

Berichten gemaakt 109

16 gedachten over “FireMe in de media

 1. Ik heb het artikel niet gelezen maar sommige van reacties die je hier uiteen zet zijn om te lachen. Wat mensen zoal niet doen om de mogelijkheden van hun geld niet te hoeven inzien. Geniet maar lekker van je Portugese Port zou ik zeggen! ;’)

 2. Nooit geweten dat huismerk-pasta gif was. Ik heb het voor de zekerheid even vergeleken: zowel de bio- als de huismerkvariant bevatten beiden uitsluitend tarwegriesmeel. ?

 3. Leuk artikel – ik heb net even doorgeklikt. Altijd leuk om een gezicht bij een blog te zien.

  En die reacties, tja… Heel fascinerend. Vooral Joey natuurlijk. Ach ja, voor mensen die het niet willen begrijpen geldt denk ik dat het maar beter zo is. Ik geniet in elk geval volop van de volkoren penne van de Lidl.

  1. Thanks Audrey, en zo is het maar net! Wij hebben inderdaad dezelfde volkoren “gif” van de Lidl 😀

 4. Peet zwaait terug?

  Leuk die reacties. Toen ik ‘De rijkste man van Babylon’ uitgaf kreeg ik ook dergelijke reacties:)

  De klok kan ik geen 12 jaar meer terugdraaien, maar mondjesmaat ga ik wel met FIRE aan de slag…

  1. Dat krijg je met iets meer exposure, ik kan er ook niet van wakker liggen. Leuk om te horen man, pas op waar je je in gaat verdiepen want “there is no way back”; “what has been seen can’t be unseen”!

   Goed, je bent gewaarschuwd 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.