Zelf de beurs op? Nooit gedacht! – Mijn eerste ervaring

In het najaar van 2016 sprak ik met een collega over AMD, een grote Amerikaanse chipfabrikant die in het straatje van Intel en Nvidia staat. Hij vertelde dat AMD bezig was met een reeks producten die wel eens een ommekeer zouden kunnen betekenen voor hun marktaandeel. Ik bekeek de koers van AMD en zag in 2016 inderdaad een forse groei, hm interessant. Ik besloot een account aan te maken bij DEGIRO en aandelen van AMD te kopen, ik startte met 500 EUR en kocht de aandelen op een koers van +/- 9USD, de koers steeg en ik stond in de plus, hm, grappig zeg!

Langzaam kreeg ik door hoe het werkte op de beurzen, installeerde diverse apps op mijn telefoon en zat iedere dag tot 22.00 de Amerikaanse koersen en het beursnieuws te volgen. Het werkte verslavend, ik bleef er geld in stoppen en had er na 2 maanden zo’n 5000 EUR in zitten. De koers bleef stijgen en mijn investering was ineens 8000 EUR waard. Je voelt het al aan, in plaats van te “investeren” was ik aan het daytraden, ik zat bovenop de koers en probeerde iedere dip en piek te verklaren.

Long story short, het aandeel kelderde natuurlijk, ik kreeg “weak hands” en verkocht met verlies.

Berichten gemaakt 109

2 gedachten over “Zelf de beurs op? Nooit gedacht! – Mijn eerste ervaring

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.