Verlies goedmaken – Penny Stocks en Daytrading

Omdat ik na mijn AMD avontuurtje een paar honderd euro was verloren bedacht ik dat mijn verlies toch goedgemaakt moest worden. Ik volgde al diverse “penny stocks”, aandelen met een koers rond de 1 USD, soms zelfs veel lager. Deze koersen zijn erg volatiel, m.a.w. ze kunnen heel hard stijgen maar net zo snel weer kelderen. Na een paar kleine winsten en verliezen kocht ik aandelen van Delcath (DCTH), op een flinke dip, de volgende dag stond het aandeel 30% hoger, ervaringen uit het verleden vertelden mij: VERKOPEN! Zo maakte ik in 1 dag 30% winst, bijzonder leuk, maar zeer riskant.

Omdat ik nu verschillende zaken had geprobeerd heb ik wel geleerd dat geduld een schone zaak is, de meeste koersen stabiliseren en stijgen vanzelf weer, al kan dat soms maanden of jaren duren. Natuurlijk kom je tig quotes tegen waar echt een kern van waarheid in zit:

“Buy When There’s Blood in the Streets

“Don’t try to time the Market”

“The stock market always goes up”

“The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient”

Als je volgens de S&P500 20 jaar lang 10.000 USD belegd zou hebben, zou je nu ruim 43.000 USD hebben. Als je de 30 beste dagen niet belegd bent geweest, was de waarde slechts 9000 USD (!!!). (Bron)

Deze one-liners kunnen je aan het denken zetten, ik vroeg mij af hoe ik zelf zou kunnen beleggen op een gestructureerde manier om zo een kapitaal op te bouwen. Daytraden is leuk voor de fun, maar niet voor lange termijn. Ik kwam al snel terecht bij Financieel Onafhankelijk Blog (MrFob) en ontdekte een hele nieuwe wereld! Sparen, bezuinigen, investeren, zuinig leven en zorgen voor voldoende kapitaal waarmee je eerder zou kunnen stoppen met werken, als dat toch eens tot de mogelijkheden zou behoren?

Berichten gemaakt 109

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.