Pensioen Sparen – Via arbeidsongeschiktheidsverzekering

Toen ik in 2004 part-time ging werken om de helft van mijn tijd in de VOF te steken, leek het me verstandig om een Arbeids Ongeschiktheids Verzekering (AOV) af te sluiten, voor het geval er iets gebeurt. Omdat ik voor de helft in loondienst werkte was er geen groot bedrag nodig dus de maandelijkse inleg viel mee. Bij deze AOV werd een spaarproduct aangeboden waarmee iedere maand automatisch 50 EUR werd belegd, zo betaal je voor je AOV en spaar je tegelijkertijd voor je pensioen. Nou levert 50EUR per maand geen groot bedrag op, maar toch, het idee was leuk.

Uiteraard betrof dit wederom een discutabel beleggingsproduct waarvan de resultaten nogal tegenvielen. Toen ik in 2016 de gelegenheid kreeg om dit deel stop te zetten heb ik geen moment getwijfeld. Je zou zeggen, 12 jaar * 12 maanden * 50 EUR = minimaal 7200 EUR, maar wat resteerde was 5700 EUR, de rest zal zijn opgegaan in “rookwolken” (advieskosten, poliskosten, bla bla kosten) en/of het resultaat van de beleggingen is gewoon tegengevallen, het is net of dit soort producten enorm interen in vermogen, je geld verdampt terwijl je maandelijks toevoegd. Het bedrag heb ik, zonder tussenkomst van een adviseur, overgeheveld naar een geblokkeerde pensioenrekening bij Brand New Day omdat zij in ieder geval een iets transparantere kostenstructuur hanteren.

Feit; in 12 jaar tijd had ik genoeg gespaard om, pak ‘m beet, doe eens gek, 4 maanden van te leven? 🙂

Berichten gemaakt 109

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.